Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax bevestigt: Zeefuik op huurbasis naar FC Groningen

Ajax en FC Groningen hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van Deyovaisio Zeefuik. De verhuur van de rechtsback is per direct en loopt tot en met 30 juni 2018. De verdediger staat nog tot en met 30 juni 2019 onder contract bij Ajax.

31 januari 2018 - 09:43
UsershyraDesktopajax_dataimages44cbce7dd36c49b97ced65af031cdaee_normal
Zouden ze in Groningen ook ballen uitdelen aan het publiek? © De Brouwer

De 19-jarige verdediger weet dat hij in Amsterdam weinig tot geen speelminuten zal krijgen in het elftal van Erik ten Hag, zeker nu Rasmus Kristensen is gehaald. De Deen werd direct geframed als de concurrent van Joël Veltman. Zeefuik wist ook direct hoe laat het was.

Nog een half jaar Jupiler League met Jong Ajax is geen schande, maar als je vlieguren kunt maken in de eredivisie bij FC Groningen, dan is dat in het geval van Zeefuik een uitstekende kans, die de verdediger dus ook met twee handen aangrijpt.

Hoewel Zeefuik de rest van dit seizoen wordt verhuurd, heeft de trots van het noorden wel een eerste recht tot koop bedongen bij directeur spelersbeleid Marc Overmars.

Op de website van FC Groningen legt manager technische zaken Ron Jans uit waarom Zeefuik is gehaald. “Met het vertrek van Todd Kane en mogelijk Etienne Reijnen hadden wij de behoefte om onze verdediging weer op peil te brengen. Met Deyovaisio kregen we daartoe een mooie kans.”

“We hebben hem intensief gevolgd,” gaat Jans verder. “De scoutingsrapporten spraken over een zeer interessante speler. Deyovaisio is een sterke, snelle, agressieve verdediger met een goed loopvermogen, die in onze ogen heel goed past bij de speelwijze en mentaliteit van FC Groningen.”

Jans stelt dat Zeefuik ook in het hoge noorden zal moeten knokken voor speelminuten, maar dat hij verwacht dat die er zeker komen. De Ajacied sluit per direct aan bij de eerste selectie van trainer Ernest Faber en de club hoopt dat Zeefuik vrijdag tegen Vitesse al kan spelen.

Zeefuik maakte op 16 april 2017 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax tijdens de met 5-1 gewonnen wedstrijd van sc Heerenveen. In totaal speelde hij negen officiële duels voor Ajax 1.

De vleugelverdediger maakte op 8 augustus 2016 zijn debuut in het betaald voetbal in de wedstrijd Jong Ajax – FC Emmen: 1-1. Hij speelde in totaal 34 wedstrijden in de Jupiler League was daarin eenmaal trefzeker.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >