Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Ajacieden, nog vers in de verpakking

Het is fijn te zien hoe Marc Overmars en collega’s de Ajaxselectie aan het oplappen zijn. Nicolás Tagliafico kwam al, Perr Schuurs, Nicolas Kühn, Hassane Bandé en Rasmus Kristensen hebben een krabbel gezet... Toch is dit niet voor iedereen feest, verwacht ik.

24 januari 2018 - 08:14
UsershyraDesktopajax_dataimages8af6dcf0c35217dcd30e53128e2cff7f_normal

Maandagavond op sportpark De Toekomst. Jong Ajax speelde in de eerste helft Cambuur bijna omver en leidde halverwege de wedstrijd met 3-0. Ik lette (gemakzuchtig naar Fox Sports kijkend op de bank) speciaal op een aantal Ajaxspelers.

Ik vroeg me oprecht af: hoe zou bijvoorbeeld Dennis Johnsen de laatste weken hebben beleefd? Eerst werd op zijn positie in december al een aanvaller van zijn leeftijd, afkomstig van KV Mechelen groots door de club geïntroduceerd. Nu is een Noor van nature niet snel van slag, lijkt mij, maar Bandé is toch serieuze concurrentie. 

Vervolgens is de winterstop nog niet eens helemaal voorbij en ‘millenniumkid’ Kühn mag met een grote glimlach op de foto met Overmars. Shirtje erbij, handtekeningen zetten, alles... Toch een Duitse jeugdinternational, weer een speler die op alle aanvallende posities uit de voeten kan.

In gedachten zie ik Johnsen een paar dagen geleden wat geïrriteerd en zorgelijk kijken naar de updates en de gezellige videootjes van de nieuwe aanwinst. En dat de aanvaller toch net even te hard de koelkast dichtgooit na dit transfernieuws. Ik heb nog maar een paar keer met Ajax 1 mogen meetrainen... Zulke spelers haalt de club niet voor niks...  Ben ik zo tegengevallen?

In het maandagduel tegen Cambuur lopen nog meer Ajacieden op het veld die eigenlijk nog niet uit de verpakking zijn gehaald. Deyovaiysio Zeefuik is er zo eentje. En wat dachten we van Luis Orejuela? Oké, beide spelers lieten nog geen ijzersterke indruk achter in hun weinige speelminuten in Ajax 1. De plakbandjes zijn al wel van de verpakking af.

In het maandagduel tegen Cambuur lopen nog meer Ajacieden op het veld die eigenlijk nog niet uit de verpakking zijn gehaald.

Maar zijn ze nu al gewogen en te licht bevonden? Dat is de vraag. Want niet voor niets komt een twintigjarige Deen voor de rechtsbackpositie. Kristensen is international Onder 20, en eentje die er direct moet staan op de rechtsbackpositie. Een stand-in voor Joël Veltman. En dat is meteen het antwoord.

Wat een beetje raar is, dat Voetbal International bericht dat Marcel Keizer Kristensen al eerder wilde hebben en dat de ex-trainer van Ajax Orejuela niet zag zitten. De club heeft nu beide spelers in huis. En dat betekent waarschijnlijk dat de achterdeur snel opengaat voor een uitgaande transfer.

Marc Overmars en collega’s zijn - denk ik - hard door aan het selecteren. En dan kan het zo zijn dat jongens die voor het grote publiek amper zichtbaar zijn geweest, alweer zijn afgetest. Misschien op basis van de indruk die ze maakten op het trainingsveld. Dat hebben we amper kunnen zien. Opvallend is het wel.
 
Het zou kunnen dat in Ajax op de weg naar aansluiting in Europa bikkelharde keuzes moet maken. En dat Ajacieden - nog vers in de verpakking - voordat je het door hebt alweer in de aanbieding gaan.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >