Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

2018: het jaar om goede voornemens uit te voeren

Goede voornemens, vaak zijn ze na een aantal dagen al vergeten en houden we ons er niet meer aan. Bij Ajax hoop ik dat dit toch echt anders gaat, want er waren nogal wat voornemens.

03 januari 2018 - 08:02
UsershyraDesktopajax_dataimages4c0cb3cd452d3c397a52095ac1cb29a7_normal

Kampioenschap
Zo vond er een trainerswissel plaats die maar één doel dient: het binnenhalen van de 34e landstitel! Marcel Keizer kon het eerste elftal helaas niet structureel tot het gewenste niveau tillen. Volgens de direct betrokkenen zou Erik ten Hag dit wél moeten kunnen. Ook de verdere wisselingen in staf en organisatie moeten leiden tot zilverwerk dit seizoen, maar ook het komende. 

Versterking tijdens winterstop
Er is een belofte gedaan om de selectie op pijl te brengen in de winterstop. Dit betekent in ieder geval dat er een nieuwe linksback gepresenteerd wordt en wie weet wat voor directe versterkingen er nog meer volgen. Tot 31 januari hebben Marc Overmars en consorten de tijd om de selectie zo te versterken dat Ten Hag er een kampioenselftal van kan maken.

Het is wachten op de beslissing die maakt dat Johan Cruijff op zijn geboortedag (25 april) de eer krijgt die hem toekomt.

Johan Cruijff Arena
Ajax krijgt in 2018 eindelijk meer aandelen in de Amsterdam Arena en mede daardoor kan de naamswijziging plaatsvinden. Daar waar supporters al langere tijd op hopen, moeten de betrokken partijen nu toch eindelijk uitvoeren. Het is wachten op de beslissing die maakt dat Johan Cruijff op zijn geboortedag (25 april) de eer krijgt die hem toekomt.

Goede grasmat
Ajax huurt de Arena en laatstgenoemde is dan ook eindverantwoordelijk voor de grasmat, maar de belofte is gedaan dat de mat in 2018 er weer tiptop bij zou liggen. Als huurder lijkt mij dat één van de eerste vereisten, want goed voetbal speel je op goed gras en – afgezien van de afgelopen periode – was er de laatste jaren ook niks op de grasmat aan te merken. We mogen er dus vanuit gaan dat er op 21 januari een grasmat ligt die ‘klassiekerwaardig’ is.  

Selectie eerder op peil
De directie heeft beloofd dat de selectie komend seizoen eerder op orde is, zodat de zeperd van het missen van Europees voetbal niet nogmaals voorkomt. Maar wat is eerder? In het huidige voetballandschap is dit misschien wel het moeilijkste voornemen, zeker met een WK in aantocht.

Graag laat ik mij verrassen en wens iedereen een sportief succesvol 2018!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >