Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech vermoedt dat Ajax gebukt gaat onder gemakzucht

Ajax heeft het moeilijk. Al het gehele seizoen. De selectie heeft een jasje uitgedaan en het lukt nog niet om wedstrijden over de streep te trekken. De remise tegen ADO Den Haag (1-1) was daar een goed voorbeeld van. Hakim Ziyech wijt het aan gemakzucht.

18 september 2017 - 13:43
UsershyraDesktopajax_dataimagesd8d00a5a492d1bcd77a75f009fcc0193_normal
Ziyech kon niet voorkomen dat Ajax opnieuw twee punten morste. © Pro Shots

Gek genoeg stak Ajax tijdens een gedeelte van zijn twee wedstrijd van het seizoen, thuis tegen OGC Nice, nog in zijn beste vorm. Een uur lang werd er gevoetbald zoals we ons zo goed kunnen herinneren van vorig seizoen, al liep het qua resultaat fout.

Sindsdien ging het ook mis tegen Heracles Almelo, Rosenborg BK en nu dus ADO. Het spel oogt zeer wisselvallig. Soms speelt Ajax aardig, soms zakt het ver weg. Vorig seizoen lijkt lang geleden en er zijn al vijf punten gemorst.

Hoe kan het nu tegen ADO toch weer fout gaan? “ADO had eigenlijk niets te vertellen, we moeten met 0-2 of 0-3 de rust ingaan. We hadden ze liggen, maar vergeten vaker te scoren,” reageert Ziyech voor de camera van Fox Sports.

“Vanaf de eerste minuut van de tweede helft staan we vol onder druk, tot de laatste tien minuten. Hoe dat komt? We zijn niet scherp genoeg, ik denk dat het gemakzucht is. Dat we denken van: het komt wel goed.”

Ziyech geeft toe dat gemakzucht, zeker deze dagen, wel het laatste is wat je van Ajax mag verwachten, maar hij kon het in het veld ook niet tegenhouden. “Je probeert elkaar te coachen, maar je raakt gewoon de grip kwijt. Dat levert soms wel wat irritaties op, ja.”

De spelmaker deelde zelf ook in de malaise door maar liefst 26 keer balverlies te lijden. Als je dat afzet tegen een volledige wedstrijd, raakte Ziyech om de krap vier minuten de bal kwijt. Dat is echt ondermaats, ook voor een spelmaker die risicovolle ballen geeft.

In algemene zin laat Ziyech, tegenover het Algemeen Dagblad, weten dat hij zich ook deels schuldig voelt aan de teleurstellingen die Ajax dit seizoen al te verwerken kreeg. “Ik neem het vooral ook mezelf kwalijk dat we geen Europees voetbal spelen. Daar heb ik een aandeel in gehad. In die wedstrijden heb ik zelf ook gefaald.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >