Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech: 'Ik schaam me niet om een penalty te missen'

Op bezoek bij Inside Ajax heeft Hakim Ziyech een boekje open gedaan over het missen van kansen, het voelen van druk en de aanwezigheid van de media. Ook zijn gestopte penalty tegen Zwolle kwam aan bod: “Penalty’s scoor je of mis je. Ik schaam me niet om een penalty te missen.”

16 september 2017 - 12:06
UsershyraDesktopajax_dataimages2fecf04dadd55db4929d2dc0075ae9f8_normal

Over gemiste kansen in het spel is de Marokkaans international venijniger: “Als je vier of vijf opgelegde kansen krijgt en je scoort maar niet, dan word je wel een beetje moe.”

“De ballen gaan er niet in, of ik de assist geef of iemand anders, de ballen moeten er gewoon in”, zei de middenvelder over de wedstrijd tegen Zwolle. In hetzelfde gesprek wordt ook aangegeven dat de spelers elkaar daar in de rust op aanspreken.

De gemiste kansen zijn voor Ziyech zelf niet te wijten aan druk. “Heb niet vaak problemen met druk. Dat voel ik niet zo.” Wat hij wel voelt is de aanwezigheid van de media: “Hoort erbij. De media is de media. Soms kunnen ze overdrijven, soms is het ook wel goed. Het heeft twee kanten.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >