Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech gaat van top naar flop na missen strafschop

Pijnlijk voor Hakim Ziyech. Marokko was vrijdag na drie duels koploper in groep C en Ziyech de held van de natie. Gisteren miste hij een penalty tegen Mali, waardoor het 0-0 bleef.

06 september 2017 - 10:15

Vrijdag nog stonden zo’n 55.000 emotionele en enthousiaste landgenoten Ziyech in het Stade Prince Moulay Abdallah toe te juichen na zijn twee doelpunten en assist. In Rabbat was hij zonder twijfel de uitblinker, in een team met voor ons bekende landgenoten als Karim El Ahmadi, Mbark Boussoufa en Nordin Amrabat.

Bondscoach Hervé Renard stond al eerder behoorlijk onder druk van Marokkaanse supporters en bond, nadat hij Ziyech bijna een jaar geen uitnodiging meer had gestuurd. Die kou was eind augustus na gesprekken uit de lucht en zo kon de creatieve middenvelder in de dubbele ontmoeting met Mali weer meedoen. 

In Rabbat werd Ziyech dus voor even de officieuze koning, maar in het Stade du 26 Mars in Mali helaas de schlemiel. Tegen de nummer laatst uit de groep mocht Ziyech in de 71ste minuut een strafschop nemen. Check in onderstaande video wat er fout ging – waardoor Marokko een grote kans miste op drie punten en de koppositie in de groep verspeelde aan Ivoorkust. 

Langzamerhand komen er steeds meer Ajacieden terug van interlandverplichtingen. Frenkie de Jong met een nederlaag tegen Jong Schotland in z’n tas, Maximilian Wöber met het goede gevoel nu echt A-international te zijn, Kasper Dolberg en Lasse Schöne met goede vooruitzichten op het WK en Joël Veltman en Donny van de Beek met nog een laatste oranje strohalm.

 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >