Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vijf zaken die ons opvielen tijdens Scheveningen - Ajax

Ajax heeft zonder te imponeren, maar alsnog vrij eenvoudig de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikt. Dat deed de ploeg van Marcel Keizer door SVV Scheveningen met 1-5 opzij te zetten. De strijd was in feite na een minuut of vijf al gestreden, dankzij een rake knal van Kasper Dolberg.

20 september 2017 - 20:17
UsershyraDesktopajax_dataimagesa7018f490da635b2360d21f95b3c8bec_normal
De entourage van bekervoetbal was wel eens leuker dan anno 2017. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Bekervoetbal anno 2017...
Zo'n 15 kilometer verwijderd van het eigen sportpark, een vrijwel leeg stadion, zonder uitfans, op kunstgras. Dat is de stand van het bekervoetbal in Nederland anno 2017. Een treurige constatering, maar mooier kunnen we het helaas niet maken. Gelukkig staat Ajax in de volgende ronde en dat wordt hopelijk een stuk leuker. Alleen de stuntende amateurs van AVV Swift wel zien te vermijden, want dat kan gevaarlijk worden. Vraag maar aan Vitesse. Wat was het leuk geweest als Ajax net zo goed op een knus sportpark stond te ballen...

Eindelijk raak voor Dolberg
Als iemand een doelpuntje goed kon gebruiken, dan was het wel Kasper Dolberg. De Deense spits stond al 660 minuten droog, maar gebruikte de openingsfase van het bekerduel om aan die droogte een einde te maken. Dolberg besloot vanaf een metertje of 25 eens aan te leggen en het was nog raak ook. Ook bij de andere vier doelpunten speelde hij een rol. Dolberg leverde een puntgave voorzet af op het hoofd van Siem de Jong, goed voor een assist. En ook aan de 0-3 ging een goede bal vooraf. Ter afsluiting schoot hij nog maar een keer binnen. Het inzoomen van de camera's op Klaas Jan Huntelaar na die goede acties was dan weer onnodig.

Halfuur wachten op eerste kans
Je zou verwachten dat Ajax gesterkt door de vroege voorsprong een aardige wedstrijd op de mat legt. Maar dan kwam je bedrogen uit. De 1-0 vormde geen opmaat voor meer. Ja, Lasse Schone haalde ook uit van afstand, maar het was tot de 32ste minuut wachten op de eerste serieuze uitgespeelde kans. Vaclav Cerny had de bal voor het binnen tikken, maar dat was te veel gevraagd voor de Tsjech. Cerny heeft er een handje van om grote kansen te missen. Gelukkig kwam het dit keer niet duur te staan.

Bekerkeeper
Het fenomeen bekerkeeper heeft ook Scheveningen bereikt. Tweede man Sven Wolsheimer stond namelijk onder de lat in het Cars Jeans Stadion. Als we het allemaal goed begrijpen zijn er vooraf afspraken gemaakt en die worden nagekomen, vandaar dat Jesper Leerdam in trainingspak op de bank zat en toekeek hoe zijn collega met rugnummer 20 het deed. Ook Ajax maakte gebruik van zijn bekerkeeper, in de persoon van Benjamin van Leer. Andre Onana mocht een avondje televisie kijken, Van Leer debuteren. De doelman deed wat hij moest doen, precies zoals je van een stand-in verwacht.

Kanonnen blijven op de bank
Tegen SC Cambuur vorig seizoen moest het zware geschut alsnog worden ingezet, tegen amateurs bleek dat gelukkig niet nodig. Mitchell Dijks, Klaas Jan Huntelaar, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech waren wel mee, maar hoefden niet in actie te komen. Ze hoefden zelfs niet warm te lopen. Deyovaisio Zeefuik warmde zich wel op en mocht nog invallen ook. Gelukkig leverde zijn invalbeurt stukken minder gespreksstof op dan vorige keer.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >