Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vijf zaken die ons opvielen bij ADO Den Haag - Ajax

Ondanks een weekje vrijaf is het Ajax niet gelukt om te winnen van ADO Den Haag. De ploeg van Marcel Keizer speelde niet best, maar vergat vooral in de eerste helft om zijn kansen te benutten. Je weet daarna al hoe het zal aflopen. En dat gebeurde dan ook. ADO kwam terug tot 1-1...

17 september 2017 - 16:25
UsershyraDesktopajax_dataimages33bdf80f990a254dfdc162595901fb29_normal
Ajax maakt het zichzelf tegen ADO onnodig moeilijk en verspeelt twee punten... © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Ajax weer geen negentig minuten top...
Ajax speelde niet top, maar het was ruim voldoende om te winnen. Vooral in de eerste helft wisten de Ajacieden genoeg kansen te creëren, het is alleen de kunst ook eens mogelijkheden te benutten. Anders kom je vroeg of laat tegen jezelf te voetballen en dat is nou precies wat er in de tweede helft gebeurde. Ook toen lag er trouwens nog genoeg ruimte op het veld, maar daar deed Ajax niets mee. Dan help je ADO als vanzelf in de wedstrijd en kun je vervolgens alleen maar hopen dat het goed afloopt. Dat deed het dus niet, Bjorn Johnsen velde het langverwachte vonnis en in het resterende kwartier kwam het ook niet meer goed.

Alweer niet uitverkocht
Het begint onderhand vaste prik te worden. Of we nou voetballen in het Kyocera Stadion of Cars Jean Stadion, de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax is niet uitverkocht. Dat is een beetje gek, in de wedstrijd van het jaar. Voor ADO dan tenminste, Ajax speelt die om de twee weken. Er zaten families in het uitvak, de overige hoeken waren niet gevuld en de lange zijde evenmin. Dat is die zijde waar Midden-Noord zit. Het is waar goed dat je op televisie zag dat ze er waren, want de Hagenezen waren niet te horen. Nou ja, na de gelijkmaker wel eventjes.

Onnavolgbare beslissingen van Nijhuis
Je kunt van alles opmerken over de wisselvalligheid van de 22 spelers, maar ook de scheidsrechter deelde in de malaise. De beslissingen van Bas Nijhuis waren soms niet te volgen. Het is prima om Justin Kluivert wegens een vermeende schwalbe een gele kaart te geven, maar blijf dan wel in het vervolg van de wedstrijd consequent. Klaas Jan Huntelaar kreeg wat beste schoppen te verwerken, maar Tom Beugelsdijk en Lex Immers kwamen weg met hun gemaai. Het bleef bij geel. Vooral voor de ingreep van Beugelsdijk op Huntelaar zijn wel eens wat potjes schorsing uitgesproken. Vervelend wordt het dan helemaal als Joël Veltman wel in het boekje gaat omdat-ie even een bal vasthoudt...

De invalbeurt van Kishna
Het leverde Veltman binnen de kortste keren een gele kaart op, maar daarna was het alweer over met de pret. De invalbeurt van Ricardo Kishna tegen Ajax liep uit op een drama. De buitenspeler verstapte zich precies voor Midden-Noord en greep naar die ene knie. Hij kwam niet meer terug binnen de lijnen en moest zich laten wisselen. Met tranen in de ogen zat hij op het kunstgras. De knieën van Kishna zijn sowieso al niet sterk, maar komt hij hier nog van terug? Het zou treurig zijn als dit het was.

Kluivert vreet niemand op
Justin Kluivert had best een beetje een grote mond in aanloop naar zondag 14.30 uur. Kleine Kluivert merkte op dat hij niet onder de indruk is van ADO, en ook niet van Kishna. “We gaan ze opeten,” stelde hij vol bravoure. Daar was eenmaal tussen de lijnen helaas niet veel van te merken. Eerlijk is eerlijk, directe tegenstander Wilfred Kanon had het niet gemakkelijk met de nummer 45. Maar een wedstrijd die we lang onthouden? Nee, zo goed speelde hij zeker niet.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >