Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Viergever over positie Keizer: 'We zijn toch niet in Engeland?'

Ajax wist dit seizoen slechts vier van zijn elf wedstrijden winnend af te sluiten. Dan neemt de druk op de trainer toe. Grote kans dat deze week ergens wordt gezegd dat Marcel Keizer het veld moet ruimen. Nick Viergever vindt dat onzin.

25 september 2017 - 14:56
UsershyraDesktopajax_dataimages13792d91ccb529890f5d7c9e8e051e23_normal
Viergever vermoedt dat er iets is waardoor Ajax blokkeert. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

“We zijn toch niet in Engeland, waar na vier wedstrijden een trainer eruit wordt gebonjourd,” vraagt Viergever zich af tegenover Ajax Life. Het zijn niet de leukste vragen om aan de verdediger te stellen, maar na zo’n slechte wedstrijd in een toch al tegenvallend seizoen...

Feit is dat Ajax slechts zevende staat op de ranglijst, dat het tegen Vitesse (1-2) op de pijnbank werd gelegd en dat het misschien wel spoedig afscheid van zijn kampioensaspiraties moet nemen. Het is nog niet eens oktober, het is wel al crisis.

“De trainer is niet alleen verantwoordelijk, dat zijn wij als groep. Elk individu voelt deze nederlaag. We zijn niet waar we willen zijn, als team zijnde, maar we doen er alles voor, net als de trainer. Je geeft de volle honderd procent en we hebben er vertrouwen in.”

Wat er precies mis gaat, weet Viergever niet. Het lijkt toch iets mentaals te zijn. “Er zit iets in het team, we willen heel graag, maar het komt er niet uit. Een soort blokkade? Ik weet het ook niet precies, maar als er zulke simpele dingen fout lopen, ligt het niet aan de trainer.”

“Iedereen gelooft in elkaar en we kunnen alles tegen elkaar zeggen, dat gaan we deze week weer doen. Als team, als groep, we moeten door. Met de medische staf en iedereen erbij. Iedereen moet door. Het wordt een lange week, met zondag sc Heerenveen-uit. Wie weet is het goed dat we een lange week tegemoet gaan.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >