Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman zegt maar even niet wat hij ervan denkt

Joël Veltman besloot na het laatste fluitsignaal in Den Haag maar even enige vorm van zelfcensuur toe te passen. De aanvoerder kookte van woede omdat het scorebord (1-1) uitwees dat Ajax gelijk was aan ADO, terwijl het meer dan genoeg kansen had om de wedstrijd te beslissen.

17 september 2017 - 21:07
UsershyraDesktopajax_dataimagescbda1e965c03ebc6fea58a65167ee34b_normal
Veltman constateert dat er bij Ajax een bepaalde gretigheid ontbreekt. © Pro Shots

Ajax leed voor de tweede keer deze competitie puntenverlies en mag van geluk spreken dat PSV won van Feyenoord (1-0) waardoor het tenminste nog een beetje in de buurt blijft van de kopgroep. Het verschil bedraagt twee punten, maar de Ajacieden hadden op gelijke hoogte kunnen staan.

Kansen genoeg, daar lag het niet aan. Een onverklaarde dip in de tweede helft, daar lag het wel aan. “Ik kan maar beter even voor me houden wat er allemaal in me opkomt,” aldus Veltman voor de camera van Fox Sports.

“Je moet al zeker met 2-0 voor staan, ADO heeft geen kans gehad. Wij speelden tijdens de tweede helft nogal slordig en daardoor krijgen ze weer hoop. Dat voel je aan het publiek,” vervolgt de rechtsback, die zelf aardig speelde maar het tij na rust niet kon keren.

“Je ziet het aankomen, die 1-1. De twee helften zijn in het voetbal vaak heel verschillend. Waar dat verschil door komt? Dat ligt aan bepaalde duels die je verliest, een bepaalde gretigheid ontbreekt in de tweede helft. We begonnen zo slecht...”

Een overeenkomst tussen de eerste en tweede helft was dat Ajax veel te veel kansen nodig had om te scoren. In het tweede bedrijf lukte dat zelfs helemaal niet, ondanks diverse goede kansen in de slotfase. Vandaar dat ADO en Ajax afsloten met 1-1.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >