Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Gaal spreekt zijn steun uit voor geplaagde Keizer

Marcel Keizer kan wel een steuntje in de rug gebruiken. Het liefst door met Ajax drie punten te pakken tegen sc Heerenveen, maar de support van Louis van Gaal is ongetwijfeld net zo goed welkom.

28 september 2017 - 10:26
UsershyraDesktopajax_dataimagesc745cc74004d5ac379ccbe555306fad4_normal
Van Gaal stelt voor om Keizer bij Ajax de tijd te gunnen. © Pro Shots

Van Gaal maakte woensdag zijn debuut als analyticus bij Ziggo Sport en ontkwam er niet aan ook even te reageren op de huidige stand van zaken bij Ajax. Die huidige stand van zaken is niet best: geen Europees voetbal, slechts zevende in de eredivisie.

Als een nieuwe, onervaren trainer dan ook nog eens zoekende is, weet je dat er stemmen opgaan om hem aan de kant te schuiven. Van Gaal vindt dat geen goed idee, zo laat hij weten.

“Ajax heeft gewoon een heel goede trainer. De mensen moeten vertrouwen in hem houden. Als je de media moet geloven, is het bij alle topclubs crisis. Zelfs bij PSV, dat gewoon bovenaan staat,” aldus de grondlegger van het laatste gouden Ajax.

De succestrainer weet dat zijn start bij de club ook niet bepaald vlekkeloos verliep. “In mijn eerste seizoen werd er ook om Johan Cruijff geroepen, pas toen we de Uefa Cup wonnen was iedereen dat vergeten.”

“Keizer maakt een moeilijk begin door, maar geef hem even de tijd,” stelt van Gaal voor, die vlotte maatregelen onverstandig vindt. “Peter Bosz maakte hetzelfde mee en was ook al bijna ontslagen.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >