Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar vindt dat Ajax Sánchez te snel moest laten gaan

Als je Edwin van der Sar op de man af vraagt hoe hij denkt over het vertrek van Davinson Sánchez, dan krijg je dit als antwoord terug: de verdediger ruilde Ajax eigenlijk te vroeg in. De club verkocht de Colombiaan voor 40 miljoen euro aan Tottenham Hotspur.

06 september 2017 - 17:37

Sánchez droeg krap een seizoentje het shirt van Ajax, maar maakte in die korte periode veel indruk. Hij groeide achterin uit tot een steunpilaar, die soms aanvallen waaruit zekere doelpunten leken te vallen alsnog onschadelijk maakte. Met Sánchez achterin bereikte Ajax een Europese finale.

Wie op zijn 21ste zo belangrijk is voor een elftal dat het goed doet, komt onherroepelijk in de belangstelling te staan van grote clubs. Aldus geschiedde. “Ik vervang onze talenten liever niet, omdat ik ze juist hoop te behouden en graag een zo goed mogelijk elftal zie,” merkt Van der Sar eerst op in algemene zin.

Van der Sar komt voor de camera tijdens een conferentie getiteld Soccerex, waar hij voor was uitgenodigd omdat hij tegenwoordig algemeen directeur is van Ajax. De conferentie gaat over de zakelijke aspecten van de sport, van marketing tot het runnen van een club. 

“Het zou ideaal zijn om sleutelspelers – de beste talenten uit onze opleiding – pas na verschillende kampioenschappen kwijt te raken,” vervolgt Sar, die ook wel weet dat Sánchez geen product uit de eigen jeugd is. “Na één seizoen al vertrekken, is in feite te vroeg. Tegen zulke financiële krachten kunnen wij, zelfs als Ajax, niet op. Een bedrag van 40 miljoen euro kunnen we niet weerstaan.”

Hoewel Spurs al een paar keer in de roos mikte toen het Ajacieden naar Londen lokte, mislukte de laatste aanwinst uit de eredivisie. Vincent Janssen (AZ) werd geen top, maar flop. Hoe kijkt Sar naar de sportieve toekomst van Sánchez, weet hij zich staande te houden?

“Sánchez deed het in Zuid-Amerika al prima en kende bij ons een fantastisch jaar. Ik denk dat hij een geweldige verdediger is. Hij heeft snelheid, is hongerig, beschikt over veel vermogen en het verlangen om te slagen. Ik denk dat hij het goed gaat doen bij Spurs.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >