Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: Uitzending 'kaaskop of mocro' met Nouri

Het is vandaag een jaar geleden. Het is een jaar geleden dat Ajax begon te draaien onder Peter Bosz, het is een jaar geleden dat Appie Nouri debuteerde in het eerste elftal. Het is vandaag ook de dag van een uitzending ‘kaaskop of mocro’, om 21.45 uur op Nederland 3.

21 september 2017 - 16:08
UsershyraDesktopajax_dataimagesf8b7a26c33661cb36e2cd7261df4a604_normal
Precies een jaar geleden bezorgde Nouri ons een heleboel vreugde. © Pro Shots

Het toeval wil dat voor deze reeks uitzendingen, gepresenteerd door Ajouad el Miloudi, ook is gesproken met Nouri. Dat gebeurde uiteraard voor die vreselijke dag waarop Nouri begin juli tijdens een oefenwedstrijdje in elkaar zakte.

‘Kaaskop of mocro’ gaat over de eeuwige spagaat waarin veel Marokkaanse Nederlanders zitten. In Nederland weggezet worden als allochtoon en in Marokko worden bestempeld als westerling of Hollander.

Ook over talentvolle voetballers kun je boeken vol schrijven, meestal zijn het helaas geen succesverhalen. Nouri leek wel op weg om vroeg of laat een succesverhaal te worden, maar we weten allemaal dat het anders liep. Appie zal nooit herstellen.

We moeten het doen met de gedachte: wat als? En met docu’s zoals ze vanavond worden vertoond in ‘kaaskop of mocro’, om 21.45 op het ouderwetse Nederland 3, dat tegenwoordig NPO Zapp heet.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >