Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sponsoren stellen kritische vragen tijdens Kick Off

Ajax heeft op alle vlakken een roerige zomer achter de rug. Dat zorgt voor veel gespreksstof. Is het niet voor supporters, dan wel voor sponsoren. De zakelijke partners van Ajax stelden diverse kritische vragen tijdens de zogeheten Kick Off.

08 september 2017 - 10:45
UsershyraDesktopajax_dataimagese94b6705a857aee8033f403595129dac_normal
De gang van zaken zorgt niet alleen voor reuring onder supporters. © Pro Shots

De Kick Off is het moment voor Ajax om samen met zakelijke partners het seizoen af te trappen. Dat gebeurt over het algemeen begin september. Dit was alweer de vijfde editie en de geldschieters schroomden niet om enkele kritische vragen te stellen.

Die kritische vragen hadden vooral betrekking op de passieve houding van Ajax op de transfermarkt. De club wist na het bereiken van de Europa League-finale de spotlights op zich gericht, maar trok op zijn beurt amper versterking aan.

“Internationaal hebben we een fantastisch jaar gehad en dan weet je dat er aan spelers wordt getrokken. Het is niet gemakkelijk om gaten op te vullen. Soms lukt dat wel, soms niet,” aldus Van der Sar. Sar deed het woord omdat Marc Overmars op vakantie is.

De Telegraaf was bij de Kick Off aanwezig, omdat het een van de zakelijke partners van Ajax is. De krant meldt dat diverse vragen over het transferbeleid in het Concertgebouw op applaus van de aanwezigen konden rekenen.

“Wereldspelers van 29 of 30 jaar zijn niet te halen. Maar geloof me, we proberen de selectie echt zo sterk mogelijk te maken,” vervolgt Sar, die erop wijst dat Ajax zijn belofte nakwam om na Davinson Sánchez niemand meer te laten gaan.

“Wij evalueren de afgelopen transferperiode ook. En de conclusie is misschien wel dat we eerder hadden moeten handelen of sneller moeten zeggen dat er niemand meer vertrekt. Met onze manier van werken kunnen we weer groot worden in Europa, al zal dat meer incidenteel zijn dan vroeger.”

Jullie merken het, de gestelde vragen zijn niet nieuw en de antwoorden dus ook niet. Maar het is goed dat er ook op dit niveau wordt gediscussieerd over het reilen en zeilen bij de club.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >