Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sinkgraven is terugslag te boven en maakt eindelijk rentree

Daley Sinkgraven heeft maandag voor het eerst in bijna een halfjaar tijd weer een potje gevoetbald. De linksback deed mee met Jong Ajax, dat het opnam tegen Telstar (1-1). Sinkgraven bleef een uurtje staan en is een stap dichter bij zijn echte rentree.

26 september 2017 - 11:20
UsershyraDesktopajax_dataimages9236c05796d29ebce16fb5ac7b787548_normal
Als Sinkgraven net zo speelt als vorig seizoen is hij van toegevoegde waarde. © Pro Shots

Die echte rentree moet uiteraard plaatsvinden in het eerste elftal, dat wel een update op de positie van linksback kan gebruiken. Sinkgraven kan die upgrade zijn, maar dan moet hij er wel aan toe zijn.

De middenvelder van origine liep eind vorig seizoen een knieblessure op, die hem in de voorbereiding op het nieuwe seizoen wederom parten speelde. Hij kreeg diverse keren te maken met een terugslag, vandaar dat het allemaal zo lang duurde.

“5,5 maand, ja. Dat is echt lang… Het was lekker om weer op het veld te staan. Het is balen van het gelijkspel, maar persoonlijk is het erg lekker dat ik weer speelde,” aldus Sinkgraven voor de camera van Ajax TV.

“Ik had wel een beetje zenuwen richting de aftrap, want ik ben er toch lange tijd uit geweest. Het was twee weken geleden ook al de bedoeling dat ik zou spelen, maar toen viel ik toch weer wat terug. Dat is akelig. Je denkt de hele tijd dat je weer kunt spelen, tot tijdens de training blijkt dat het toch niet gaat. Dat is echt frustrerend.”

Sinkgraven dacht telkens dat hij er bijna was, maar nu is hij er pas echt bijna. “Dat is echt een klap in je gezicht. Dit uurtje ging alvast prima. Ik had het gevoel dat ik ook wel 70 of 75 minuten had kunnen spelen.”

Het is nu de vraag of Sinkgraven zondag al van de partij kan zijn als het eerste elftal een onwijs belangrijke wedstrijd tegen sc Heerenveen speelt. Het lijkt allemaal iets te dicht op elkaar, maar wie weet.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >