Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Siem en andere nieuwelingen nog niet klaar voor basisplek

Van de spelers die Ajax de laatste weken toch nog wist vast te leggen, start er tegen PEC Zwolle niet eentje in de basis. Dit bevestigde Marcel Keizer in aanloop naar de wedstrijd van zaterdag. De nieuwelingen zijn er simpelweg nog niet klaar voor.

08 september 2017 - 14:26
UsershyraDesktopajax_dataimagesa2b400d99e4fb0db475e63196916b102_normal
Siem is fit, maar start tegen PEC Zwolle sowieso niet in de basis. © Ajax Images

Mannen als Maximilian Wöber, Luis Manuel Orejuela en Siem de Jong staan weliswaar alweer ruim twee weken onder contract bij Ajax, maar vanwege de interlands was er geen volledige groep spelers om mee te trainen. Dat is een nadeel.

Siem heeft als voordeel dat hij terugkeert op het oude nest, maar ook dat is niet genoeg om tegen PEC aan de aftrap te verschijnen. “Siem is fit en trainde alles mee sinds hij hier is, maar hij vindt zelf ook dat hij nog wat stapjes moet maken voor een basisplaats,” aldus Keizer tegenover Ajax Life.

“Je ziet aan Siem gewoon dat hij 28 jaar is. Daar hebben we niet veel jongens van binnen de groep. In duels en dat soort dingen is hij sterker dan de jonge jongens. En voetballend is het ok. Maar een basisplaats? Nee, nog niet. Voor Siem geldt hetzelfde als de anderen.”

De conclusie luidt voorlopig als volgt: Siem, Wober en Orejuela trainden nog niet genoeg met de groep om al de basiself overhoop te gooien. “Je ziet heus dat Max kan voetballen, maar specifiek beoordelen is iets lastiger. Orejuela moet nog aan wat dingen wennen, wat logisch is, we trainen nu samen zodat hij zich beter kan laten zien.”

Grote kans dus dat er elf vertrouwde namen aan de aftrap staan, als Ajax het opneemt tegen PEC.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >