Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Peperduur Jong Ajax weet niet te winnen van Telstar

Het contrast kon niet groter: een flink versterkt Jong Ajax stond maandag tegenover Telstar, dat ieder jaar weer blij is als het de selectie rond heeft. Op het scorebord was echter geen contrast te ontdekken: 1-1. De Jong Ajacieden blijven koploper.

26 september 2017 - 10:50
UsershyraDesktopajax_dataimages25124e9faf3f7bb0f8eec9613801d343_normal
Jong Ajax was de betere, maar kansen benutten is ook een kunst. © Pro Shots

Alles bij elkaar opgeteld stond er voor een slordige 25 miljoen euro aan transfersommen op het veld van De Toekomst. Jong Ajax stond aan de aftrap met enkele dure krachten als Cassierra, Johnsen, Sinkgraven Orejuela en Wöber.

Maar die investering bleek niet genoeg om Telstar terug te verwijzen. Sterker nog, het waren de bezoekers die brutaal de leiding namen en daarmee de goede start van Jong Ajax ongedaan maakten. Toine van Huizen benutte een kopkans.

Het initiatief lag ook in de tweede helft bij Jong Ajax, maar het duurde tot de slotfase voordat het op gelijke hoogte kwam. Teun Bijleveld maakte zijn eerste doelpunt in het profvoetbal. Het leek even de opmaat voor meer, maar ook in de laatste minuten gingen kansen mis.

Het beste nieuws van de avond was de rentree van Daley Sinkgraven. De linksback hield het een uur vol, toen werd hij gewisseld voor Mauro Savastano. Hopelijk laat hij snel zijn gezicht weer zien in het eerste elftal, want Ajax kan op linksachter wel een update gebruiken.

Jong Ajax blijft ondertussen zoals gezegd koploper. De ploeg van Michael Reiziger koestert na zes wedstrijden een puntje voorsprong op Fortuna Sittard.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >