Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana wil geen transfer vanwege een paar verloren potjes

Ook Andre Onana weet nu alles over de achtbaan waar de voetbalclub Ajax zo vaak in plaatsneemt. Van een finale naar een jaar zonder Europees voetbal. De keeper zag het van dichtbij gebeuren. En hij wil het van dichtbij blijven meemaken. Hij loopt niet weg.

07 september 2017 - 10:38
UsershyraDesktopajax_dataimages16e86f938dc63252ef14e72ff3838e98_normal
Onana pakt alles wat hij kan en loopt tussendoor niet weg. © Pro Shots

De Ajaxzomer is er eentje uit de categorie drama. Van het wegvallen van Appie Nouri tot de Europese eliminatie en van een trainerswissel tot slechte zaken op de transfermarkt. De gemiddelde Ajacied is in mineur, maar de 21-jarige Onana gooit niet de handdoek.

“Het is heel moeilijk om met alle teleurstellingen om te gaan. We stonden vorig jaar nog in de finale, maar nu… Als ik nu naar de Europa League kijk en Ajax is er niet bij, dan is dat niet goed voor ons. Iedereen is teleurgesteld, maar we kunnen er nu niets meer aan doen,” aldus Onana op de tribune van De Toekomst.

De doelman doet zijn verhaal in de camera van Ajax TV en blijft dat doen. “Ik wil gewoon blijven en vechten voor Ajax. Ik hoef nu niet weg omdat we geen Europese wedstrijden spelen. Als het goed gaat, blijf je bij elkaar en als het slecht gaat, moet je ook bij elkaar blijven. Dat is wat ik wil en hoe ik erover denk.”

Het scheelt misschien ook wel dat Ajax al tijdens de lente het contract van Onana wist te verlengen, tot 2021. Niet dat contracten alles zeggen, maar toch. De Kameroense keeper heeft in Amsterdam nog een wereld te winnen en ook het sociale aspect is belangrijk.

“We zijn jong en vrienden, mijn ploeggenoten voelen als familie. Ik kom ook wel eens bij Cassierra thuis, we zijn elkaar niet alleen op De Toekomst. Toen Sánchez hier nog was, ging dat hetzelfde. Ik vind dat leuk. We lachen, kijken televisie, stoeien als kinderen en maken altijd plezier als we samen zijn. Ook in de kleedkamer. Je zou het eens moeten zien, het is erg leuk.”

Die saamhorigheid binnen de selectie geeft Onana hoop dat Ajax de bodem al heeft bereikt en het keerpunt is geweest, zodat het toch nog een mooi seizoen kan worden. “We hebben tijd nodig om te proberen wat we vorig jaar ook deden. Kijk naar vorig seizoen, toen gingen we ook slecht van start. We zijn meer dan een team. We doen ons uiterste best en aan het einde van het seizoen zien we wel.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >