Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Negatief advies politie over bekerduel op complex De Dijk

De kans is klein dat het KNVB-bekerduel tussen ASV De Dijk en Ajax op de Schellingwouderdijk wordt gespeeld. De politie bracht een negatief advies uit. Naar verwachting wordt dit negatieve advies overgenomen door het stadsdeel.

26 september 2017 - 10:16
UsershyraDesktopajax_dataimagesc3e0608dd842f0effcb880e6266127a7_normal
De politie ziet liever niet dat Ajax een bezoek brengt aan dit sportpark. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Er wordt op allerlei niveaus overleg gevoerd om de bekerwedstrijd tussen beide Amsterdamse clubs te organiseren op een verantwoorde manier, maar het lijkt uitgesloten dat er op de thuishaven van De Dijk wordt gespeeld.

Voorzitter Ton Langelaar bevestigt tegenover Ajax Life het negatieve advies van de politie. “De vraag is of dat wordt overgenomen,” voegt hij toe. Die kans is natuurlijk levensgroot. De preses zit vanmiddag met het stadsdeel.

Als het stadsdeel het advies van de politie volgt, zijn er twee alternatieve locaties in beeld: het Olympisch Stadion of het Kras Stadion van FC Volendam. Ajax, De Dijk en het Olympisch Stadion hebben al contact met elkaar. Lukt ook het Olympisch niet, dan wordt buiten de stadsgrenzen gekeken.

Het kan dan zomaar gebeuren dat De Dijk en Ajax koers zetten naar Volendam. Waarom Volendam? “Je kijkt naar een locatie waar een redelijk aantal mensen naar binnen kan, dicht in de buurt. De banden tussen De Dijk en Volendam zijn goed.”

Met Jeroen Verhoeven en Jack Tuyp heeft De Dijk twee spelers binnen de gelederen met een lange staat van dienst bij Volendam.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >