Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Misschien kan Orejuela 'iets zijn'

We hoeven ons geen zorgen te maken dat onze Colombiaanse rechtsback Luis Manuel Orejuela een abonnement heeft op Voetbal International. Dat is maar beter ook. De woorden die Marcel Keizer daarin spreekt, zijn vermoedelijk niet heel lekker voor het zelfvertrouwen van de nieuweling.

28 september 2017 - 13:26
UsershyraDesktopajax_dataimagesa10c909a8fd65f1dc8f65f0de74a05a5_normal
Floris is reuze benieuwd hoe Orejuela zich de komende tijd ontwikkelt. © Pro Shots

In het boeiende vraaggesprek tussen de coach en VI gaat het over de flanken en het belang van opkomende vleugelverdedigers. Op de vraag of Orejuela dat in zich heeft, stelt Keizer: “Hij moet nog wat stappen maken in timing en kwaliteit. Dan kan het iets zijn. Hij is een aankoop en we moeten het nog zien. Daley Sinkgraven komt nog terug van een blessure en heeft dat wel in zijn spel zitten.”

  • “Dan kan het iets zijn”
  • “We moeten het nog zien”
  • “Daley heeft dat wel in zijn spel zitten”
  • “Hij moet stappen maken in timing en kwaliteit”

Met een aankoop is het natuurlijk altijd even afwachten hoe de dingen lopen. Zeker als je een 22-jarige vanuit Colombia naar Nederland haalt. Dat is logischerwijs even omschakelen voor een jonge speler. Dat heeft even tijd nodig. Maar toch, Keizer lijkt niet overenthousiast. Sterker nog, bovenstaande paar zinnen zijn eigenlijk best wel pijnlijk.

Orejuela lijkt inderdaad (nog) niet dé opkomende en dynamische vleugelverdediger die Keizer graag ziet.

Misschien is de coach gewoon heel voorzichtig met zijn pupil en houdt hij hem uit de wind. Kan ook. Nieuwe spelers moeten tegenwoordig eerst wennen aan het Ajaxspel. “Bijspijkeren,” noemt Keizer dat. Dus speelt Orejuela zijn partijtjes voorlopig met landgenoot Cassierra bij Jong Ajax. Joël Veltman is voorlopig de onbetwiste rechtsachter, zonder serieus hijgende concurrentie in de nek.

Bij Jong Ajax oogt Orejuela als een onverzettelijke en atletische speler, maar dan kijk ik puur naar uiterlijk. Dat heeft natuurlijk niet zo veel zin. Tijdens de duels met Jong valt me op dat hij niet gezegend lijkt met een fijnbesnaard balgevoel of geweldig spelinzicht. Hij speelt mee, maar valt nog niet echt op.

Hij loopt veel met de bal en zijn passing is ook niet altijd even zuiver. Een aantal voorzetten zijn goed en scherp, maar tamelijk veel ballen raakt hij ook volledig verkeerd. Dan gaat een handje ten teken van 'sorry' omhoog en loopt hij terug naar de achterste linie.

In aanvallend opzicht lijkt Orejuela inderdaad (nog) niet dé opkomende en dynamische vleugelverdediger die Keizer graag ziet. Verdedigend is de 22-jarige in de Jupiler League nog amper écht getest. Daar valt allemaal nog niet zoveel over te zeggen. Ik ben reuze benieuwd hoe hij zich ontwikkelt en op welke termijn hij kansen krijgt in het eerste om te laten zien wat hij op alle fronten in zijn mars heeft.

Misschien 'kan het dan iets zijn', om met de woorden van Keizer te spreken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >