Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Leven broer Mohammed staat alleen in het teken van Appie

Het is vandaag precies een jaar geleden dat Appie Nouri zijn debuut maakte voor Ajax. Het is ook alweer drie maanden geleden dat Nouri in elkaar zakte. Broer Mohammed kan nog altijd niet geloven wat er allemaal is gebeurd.

21 september 2017 - 16:32
UsershyraDesktopajax_dataimagese132f11d7336751c9b2bb443e5f49afd_normal
Nouri ligt nog altijd in coma en zijn broer heeft het er zwaar mee. © Pro Shots

Nouri zakte in elkaar tijdens een oefenpotje tussen Ajax en Werder Bremen en hoewel eerst nog werd gehoopt dat de schade meeviel, werd even later duidelijk dat het niet meer goed komt. Er is sprake van ernstige en blijvende hersenschade.

Appie ligt al maanden in coma. Hoe het nu precies met hem gaat, komen we niet te weten. De familie heeft liever geen speculaties. Mohammed vertelt aan RTL Nieuws wel dat hij het erg moeilijk heeft met de situatie.

“Ik ga iedere dag naar hem toe, het liefst ben ik er de hele dag. Soms blijf ik ook slapen,” deelt Mohammed. “Ik zit naast zijn bed en praat tegen hem. Ook bid ik voor hem. Ik heb geen ruimte om andere dingen te doen. Misschien zou dat op een gegeven moment wel moeten, maar ik kan het nog niet. Het komt wel.”

Zoals Mohammed al aangeeft, vindt de familie veel troost in hun geloof. “We bidden iedere dag voor hem en vragen anderen dat ook te blijven doen. Van ons allemaal houdt God het meest van Appie, dat is een fijne gedachte.”

Mohammed heeft het erg moeilijk met het feit dat zijn broertje in coma ligt. “Af en toe besef ik het niet. Dan ga ik slapen en droom ik dat het allemaal niet waar is. Maar dan word ik ’s ochtends wakker en raak ik helemaal in paniek als ik besef dat het wel echt is.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >