Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer ziet Ajax tweede helft starten met verkeerde instelling

Marcel Keizer is het meest teleurgesteld in de manier waarop Ajax aan de tweede helft begon. Het leek een middag te worden waarop Ajax een gewonnen wedstrijd speelde, maar het liet ADO Den Haag (1-1) terug in de wedstrijd komen. De trainer snapt er helemaal niets van.

17 september 2017 - 17:32
UsershyraDesktopajax_dataimages4bf21254d908a27bc3d83b33f986338a_normal
Ajax vervalt in oude fouten, dat zal de technische staf toch ook wel opmerken. © Pro Shots

Je voelde het vanaf de eerste minuut van de tweede helft: dit gaat fout. ADO kwam een stukkie beter uit de kleedkamer dan dat het erin ging. Bij Ajax was het juist precies andersom. Met als verschil: ADO kon niet slechter dan de eerste 45 minuten, dat proeft iedereen die het snapt.

“Ik vind dat we het onszelf hebben aangedaan. We staan in de tweede helft met een foute instelling op het veld. We lijden zo knullig balverlies, dan ben je er met je kop niet bij. Als je zo goed kunt voetballen, ga je gewoon door zoals in de eerste helft,” merkt Keizer op tegenover Fox Sports.

ADO wisselde weliswaar een middenvelder voor een middenvelder en er bleef ook na die mutatie genoeg ruimte voor Frenkie de Jong om lekker te ballen, maar de Ajacieden gaven niet thuis. “De tegenstander speelde heus feller, maar wij moeten dit gewoon beter doen.”

Hoewel Ajax best aardig speelde tijdens de eerste 45 minuten, ontbrak er ook iets aan: doelpunten. Het begint een repeterend probleem te worden. Of Ajax nou goed of slecht speelt, het vergeet te scoren en betaalt daar vroeg of laat de prijs voor.

“Het moet al op slot zitten, dat is zeker een ding wat bij de eerste helft hoort. Maar ik ben het meest teleurgesteld in de manier waarop wij van start gaan in de tweede helft,” vervolgt Keizer. “Kansen creëren we volop, maar we maken moeilijk doelpunt. Daardoor verlies je. Want zo voelt het, ook al spelen we gelijk.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >