Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer wordt vrolijk van drie punten, niet van het spel

Marcel Keizer probeerde tegen PEC Zwolle (3-0) een ander systeem uit, mét Kasper Dolberg en Klaas Jan Huntelaar. Een onverdeeld succes werd dat niet. “Het was de eerste twintig minuten leuk en daarna niet meer.”

10 september 2017 - 10:02
UsershyraDesktopajax_dataimagesef3b296556795369ba1388b6572022a9_normal
Er zaten nogal wat haken en ogen aan Plan B, constateerde Marcel Keizer. ©Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Peter Bosz kreeg vorig seizoen het verwijt dat Ajax nog geen Plan B had. Dit seizoen had hij met de ploeg willen doorpakken door ook een ander systeem in te slijpen. Zijn opvolger probeerde ondanks het vertrek van sterkhouders als Davinson Sanchez, Davy Klaassen en Bertrand Traoré al vroeg in het seizoen een andere tactiek uit.

Dat het op papier extra aanvallende systeem tegen PEC alleen in de beginfase voor vermaak zorgde was ook Keizer opgevallen. “In het begin zag het er nog goed uit. We kregen goede kansen en maakten een goal, maar daarna werden we slordig. Als je dan tegen een goed georganiseerde en lekker voetballende ploeg als PEC speelt, maak je het jezelf heel moeilijk. Hakim Ziyech en Donny van de Beek moesten veel te veel lopen.”

Na de thee zag Keizer in het eerste kwartier geen verbeteringen, waardoor hij weer teruggreep op de formatie en speelwijze die hij dit seizoen al vaker hanteerde. Dat resulteerde nog in twee treffers. Of het experiment hiermee voorlopig weer van tafel is, wilde hij niet bevestigen. “Er is niks mis mee om twee verschillende systemen te kunnen spelen, maar het was twintig minuten leuk en daarna niet meer. We hebben nu een week om weer te trainen en dan zien we tegen ADO Den Haag wel weer hoe we willen spelen.”

Keizer had geen hele lekkere voetbalavond gehad. “Al met al ben ik niet tevreden, maar wel blij met de drie punten.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >