Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer wil meer van spel Jong Ajax zien bij het eerste elftal

Jong Ajax was onder Marcel Keizer een genot om naar te kijken. Ja, dat was mede dankzij goed spelersmateriaal. Maar er werd anders gespeeld dan Peter Bosz met de hoofdmacht deed. Keizer probeert meer van dat spel van Jong Ajax in het huidige eerste elftal te krijgen.

21 september 2017 - 10:03
UsershyraDesktopajax_dataimagescb8e62c058534b1cc4162f81b0f3a536_normal
Veltman is geen speler die in een seizoen vijf assists geeft. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

De oefenmeester van het eerste elftal heeft hierbij wel een probleem: Ajax heeft een gebrek aan opkomende backs. Wie weet dat de terugkeer van Daley Sinkgraven hier vroeg of laat verandering in brengt, anders moet er een alternatieve oplossing worden bedacht.

“Jong Ajax was een al overlapping en diepte-acties. Vanaf de zijkant. Dat proberen we in het eerste te krijgen. Er is een ding dat we niet hebben: opkomende backs. Kijk naar alle topclubs: opkomende backs zijn zo fijn om te hebben. Manchester City kocht er voor 120 miljoen euro drie van,” aldus Keizer na de winst van Ajax op Scheveningen (1-5) tegenover onder meer Ajax Life.

“We weten dat wij ze niet hebben en zijn nu aan het zoeken: kan Orejuela onze opkomende back worden? Hij moet nog wat stappen maken in timing en kwaliteit. Dan kan het iets zijn. Hij is een aankoop en we moeten het nog zien. Daley komt nog terug, hij kampte vorige week toch weer met een klein terugslagje. Ik hoop dat hij nu door kan blijven gaan.”

Het is al bekend hoe Keizer wil spelen: centraal opbouwen, overtal creëren en dan pas spelers aan de zijkanten bedienen. “Ik wil de bal in het midden hebben en dan pas naar de zijkant. Dat lukte tegen ADO prima en dan heb je geen opkomende backs nodig. Dan spelen we net iets anders omdat we centraal meer inschuiven. Ajax is ook gewoon: overtal creëren op het middenveld. Dat doe je door inschuiven centraal, vroeger deed iedereen dat.”

“Guardiola kocht drie backs, die kunnen af en aan, omdat hij dan veel meer spelers in de as heeft. Jong Ajax speelde vorig seizoen ook zo,” vervolgt de trainer, die Pelle Clement als voorbeeld noemt van een speler in beweging. “We willen continu beweging op het veld. Daar zijn we naar op zoek.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >