Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer verwacht met Scheveningen geen bierelftal te treffen

Ajax neemt het in het KNVB-bekertoernooi op tegen amateurs, maar er kloppen wat dingen niet helemaal. De wedstrijd wordt niet op een sportpark, maar in een stadion gespeeld en de Scheveningse amateurs deden stuk voor stuk ervaring op als prof.

19 september 2017 - 16:28
UsershyraDesktopajax_dataimagesf6068c97063d942a27e21b2c5cfee548_normal
Hopelijk ziet Keizer tegen Scheveningen geen buien hangen... © Pro Shots

Er is al veel gezegd en geschreven over het decor van SVV Scheveningen versus Ajax, maar het blijft treurig dat in een vrijwel leeg stadion moet worden gevoetbald in plaats van een knus sportpark.

Zo gaan er wel meer dingen anders tegen de hekkensluiter van de derde divisie, een bekende in de wereld van het amateurvoetbal. “Er spelen bij Scheveningen allemaal ervaren jongens, die terugkeerden uit het betaald voetbal,” stipt Marcel Keizer aan.

“Die jongens weten heus wel hoe ze moeten voetballen. Wij moeten zelf ook voluit gaan, want we spelen niet tegen een café-elftal. Die jongens weten hoe het werkt en ze zullen voor hun kans gaan, want dat is de charme van de beker,” vervolgt hij.

Ajax liet Onana, Van de Beek en Younes buiten de selectie, wat als vanzelf mutaties in de basisploeg oplevert. “Als we wel Europees hadden gespeeld, dan schoven we wellicht nog meer. We houden het nu binnen onze eigen selectie en dan gaan we die wedstrijd winnen.”

Keizer weet wat het is om met amateurs te bekeren tegen profs. Hij stond in 2007 langs de lijn bij Argon dat het opnam tegen sc Heerenveen en kreeg bij VVSB in 2011 PSV op bezoek. Beiden keren wonnen de profs.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >