Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer verwacht binnenkort het nodige van Siem

Siem de Jong was voor Marcel Keizer een van de lichtpuntjes tijdens het bekerpotje tegen SVV Scheveningen. Ajax won weliswaar zonder groots te spelen met 5-1, maar Siem liet een goede indruk achter op de trainer die vanaf de zijlijn toekeek.

21 september 2017 - 12:12
UsershyraDesktopajax_dataimagesab421c24c229524efa01d4ce29204282_normal
Als Siem erin komt, moet er ook een speler uit. Een middenvelder. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Kasper Dolberg was met drie doelpunten de grote man, maar ook Siem was bij drie treffers betrokken. De teruggekeerde nummer 23 liep diverse keren goed tussen de linies, maar werd niet altijd gevonden door zijn medespelers.

“Ik onthoud wat ik ook op trainen zie: dat Siem een jongen is van 28 jaar oud, in een jonge groep. Hij dook op tussen de linies, kon het opbrengen om geduldig te blijven en had loopacties in de diepte,” aldus Keizer tegenover onder meer Ajax Life.

“Een echte diepgaande middenvelder hebben we niet. We speelden zondag tegen ADO Den Haag met Frenkie, Hakim en Donny. Dat leverde een vracht aan kansen op, maar een diepgaande jongen? Die hebben we niet.”

Siem kwam tot nu toe vooral in actie tijdens trainingen en nog niet in wedstrijden. Als we Keizer goed beluisteren, kan daar binnenkort wel eens verandering in komen. Al is dan ook de vraag: wie moet eruit? Die puzzel mag de trainer leggen.

Keizer: “Op trainen zie ik het wel bij Siem. Qua afwerken zit hij in de bovenkant van de selectie. Weet je wat trouwens het gekke is? Tegen ADO creëerden we misschien wel meer kansen dan tegen Scheveningen.”

Dat had volgens de trainer een andere oorzaak. “We speelden met een nieuw elftal, met twee andere verdedigers. Dan is het altijd wat moeilijker zoeken: waar bouw je op, wie gebruik je daarvoor? We speelden in een te laag tempo, dan krijg je zo’n wedstrijd. Blij ben ik met vijf goals, waarvan drie van Dolberg. Hij kan weer stappen omhoog maken.”

Keizer wilde ook nog kwijt dat hij het bekerduel met de amateurs zeer serieus had aangepakt. “We deden precies dezelfde voorbereiding als bij een competitiewedstrijd. Besprekingen, alles. Maar dan kom je in Den Haag en is het toch anders. Ik had graag een betere uitvoering gezien.”

“Ik wilde graag buitenspelers in actie zien, met overlappingen, zodat je steekpasses kunt spelen. De eerste helft tegen ADO zag ik dat alleen maar, dat wil je vaker. Scheveningen mag best in twee linies gaan staan, prima, dan moeten wij dat stukspelen. Er waren amper crossballen. Er zijn dus zat punten te vinden die beter moeten.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >