Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer over selectie: 'In aantallen kunnen we tevreden zijn'

Marcel Keizer is van mening dat de selectie van Ajax genoeg kwaliteit heeft “om mee verder te gaan." Wel geeft hij toe er graag een extra topspeler bij gehad te hebben, “maar in aantallen kunnen we tevreden zijn.”

02 september 2017 - 14:43
UsershyraDesktopajax_dataimages12d51b652b93acd59fe60b349e0daad2_normal
In aantallen is Keizer tevreden. © Pro Shots

De terugkeer van Siem de Jong werd door sommigen als een verrassing gezien, maar Keizer is er niet ontevreden mee: “Hij weet hoe Ajax speelt, hij weet hoe Ajax werkt. Hij heeft scorend vermogen en diepgang. We hebben heel veel jongens die heel goed kunnen voetballen, maar er moeten ook ballen worden binnen geschoten.”

Ook Klaas Jan Huntelaar keerde terug. Zijn rentree kan nu al als een goede zet gezien worden: “Hij is een topfitte speler. En denkt van: allemaal leuk en aardig, tweede spits, maar ik wil laten zien wat ik kan. Kunnen de jongens van leren. Je moet mentaal sterk zijn, dat is voor de jonge jongens niet vanzelfsprekend.”

Ajax haalde ook twee verdedigers, een van hen luistert naar de naam Maximilian Wöber. “Hij  is een rustige jongen, slimme jongen en kan zich goed verwoorden in spelsituaties. Stelt de juiste vragen. Negentien jaar pas.”

De andere verdediger, Luis Manuel Orejuela, is voor de hoofdtrainer nog moeilijk te beoordelen: “De taal is een probleem. Hij spreekt geen Engels, dat zal hij snel moeten leren. Ik heb wel met hem gesproken met André Onana als vertaler. Hij zal zich snel moeten aanpassen.” 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >