Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer: 'Of het goed komt als ik de tijd krijg? Ja!'

Marcel Keizer is er heilig van overtuigd dat Ajax zondag wint van sc Heerenveen. Dat zou hem erg goed uitkomen, al is het maar omdat er dan geen directe aanleiding is om hem te ontslaan. Keizer is er ook heilig van overtuigd dat het goed komt. Als hij de tijd krijgt.

30 september 2017 - 10:51
UsershyraDesktopajax_dataimages5aea7db84e5ede1803589c55036dc666_normal
Keizer vindt kritiek geen probleem. Dat hoort erbij als trainer van Ajax. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Keizer meldde zich vrijdag in de bestuurskamer van De Toekomst, net als diverse media, voor een rondetafelgesprek. Ook Ajax Life was van de partij. De afspraak was een halfuur, de realiteit leerde dat er pas na een uur praten een einde aan werd gemaakt. Dat valt te prijzen, zowel Ajax als de trainer.

Het zijn namelijk zware tijden. Grote kans dat Keizer vooraf helemaal niet zo’n zin had in de bekende vragen. Over de transferzomer, de verstoorde voorbereiding, de wissels, het slechte spel en noem maar op.

Flink wat vragen die werden gesteld zijn op z’n vroegst pas maandag van toepassing, als het zo ver komt. “Ik voel weer een vraag voor maandag aankomen. Echt. Dit kun je me maandag pas vragen. Vraag het me na het weekeinde maar,” luidt een bloemlezing uit de mond van Keizer.

“Gelukkig is er deze week door Louis van Gaal opgemerkt dat ik een goede trainer ben, wat overigens niets zegt over het zijn van een goede coach, maar ik weet van mezelf wat ik kan en ook dat de stap van Jong Ajax naar het eerste elftal een grote is, maar als ik er niet op vertrouwde dat ik het kan, had ik het niet gedaan,” aldus Keizer.

“Het is zwaar om trainer van Ajax te zijn, misschien is het wel de zwaarste baan van Nederland. Of het goed komt als ik de tijd krijg? Ja!” Keizer geeft fel en vol enthousiasme antwoord op die vraag. “Als het zondag toch misgaat, hoef ik geen veranderingen in mijn staf. Ik zou alles zo laten. Of het me wordt gegund om te blijven? Ik ga niet praten over wat er mis kan gaan. Vraag me dat maandag maar.”

Keizer vindt het prima dat er ondertussen bakken kritiek op hem worden geuit. “Ik wil gewoon heel graag dat Ajax mooi voetbal speelt, met goed resultaat. Als dat niet zo is, en het is nu zo, dan word ik gek van mezelf, niet van de buitenwacht. Dat maakt mij niets uit. Iedereen moet schrijven of zeggen wat-ie vindt.”

“Dat weet je als je trainer van Ajax wordt. Ik ben er oké onder, vind het geen probleem. Als je iets vindt, moet je dat zeggen of opschrijven. Als iedereen in alles maar meeneemt in welke fase Ajax zit, want dit is geen seizoen zoals de honderd seizoenen hiervoor. Als er dan iets in een programma wordt opgemerkt, uitstekend.”

Het is zo zonde. Keizer wil heel graag, de omstandigheden zijn zwaar en juist als hij denkt dat het begint te lopen, gaat het flink mis. Ajax speelde tegen Vitesse (1-2) echt slecht, maar de trainer dacht juist dat hij zijn stempel begon te drukken op het spel.

“Zo’n wedstrijd twee dagen na die uitspraak is heel vervelend,” erkent hij, met een lach. “Maar jullie hebben de wedstrijd tegen ADO Den Haag ook gezien en dan denk je in de rust: doorspelen, paar doelpuntjes maken, heerlijke wedstrijd. Uit dat gevoel kwam ik, ook al werd het 1-1.”

“We konden een week lang trainen en speelden voor het eerst in dezelfde opstelling, zoals iedereen graag wilde. Komt er zo’n wedstrijd achteraan… Het verbaasde mij ook. Ik was teleurgesteld, kwaad. Ik ging ’s ochtends juist vol vertrouwen naar het stadion. Dan heb je als trainer van Ajax een paar slechte dagen, kan ik je vertellen.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >