Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer blijft strijdbaar en is niet alleen kritisch op spelers

Marcel Keizer noemde de nederlaag tegen Vitesse (1-2) het gevolg van een collectieve offday en heeft het gevoel dat hij zijn tobbende elftal met zijn staf nog wel op de rails krijgt.

24 september 2017 - 18:02
UsershyraDesktopajax_dataimagesa07a44268ea600e191a7309103c4188e_normal
Ajax - Vitesse gaf Keizer meer dan genoeg stof tot nadenken. ©Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

De kritiek op het spel van Ajax is er na de nederlaag tegen Vitesse niet minder op geworden. Dat de ploeg het spelniveau van eind vorig seizoen niet weet door te trekken, zal eenieder na de transferperiode kunnen begrijpen. Zorgwekkender is het dat de stijgende lijn voor dit seizoen amper waarneembaar is.

Kon je de Europese uitschakeling voor een deel nog op 'pech' gooien, de manier waarop Ajax zich in eigen huis tegen Vitesse presenteerde, bood weinig hoop voor de nabije toekomst. Keizer, aangesteld als eindverantwoordelijke voor het eerste elftal, trok na de zeperd in eigen huis dan ook het boetekleed aan. “We zaten niet in de wedstrijd, waren slordig in onze passing en dat in bijna het hele team. Dit was zwaar ondermaats”, aldus de aangeslagen hoofdtrainer.

Keizer – die eigenlijk van plan was om Mitchell Dijks te wisselen – voor een extra aanvaller (Kasper Dolberg) besloot na de snelle 0-2-achterstand om van tactiek te veranderen en over te schakelen naar een 3-4-3-variant. Dijks kon echter blijven staan, omdat Matthijs de Ligt uitviel met een zware hersenschudding.

“In de rust heb ik geprobeerd om wat positiviteit in het team te krijgen. Er zaten aangeslagen jongens in de kleedkamer. In de tweede helft hebben we opportunistischer gespeeld, en kregen we een paar kleine kansjes. Maar lang niet het aantal kansen zoals we die in vorige wedstrijden kregen, al had dat misschien ook wel met Vitesse te maken”, aldus Keizer.

Uiteraard kreeg Keizer de onvermijdelijke vraag of hij nog voldoende vertrouwen voelde om zijn dolende ploeg nog op de rails te krijgen. “Jazeker, niet op basis van deze wedstrijd maar op die van de wedstrijden daarvoor en het aantal kansen dat we daarin creëerden. Daarin hebben we, denk ik, aardig gespeeld. Vandaag was een complete offday”, liet hij het aanwezige journaille optekenen.

Op de vraag of hij zich door de clubleiding in de steek voelde gelaten afgelopen transferperiode, gaf hij een keizerlijk antwoord. “Dan val je in excuses en dat wil ik niet. We moeten het doen met deze groep. Zij kunnen beter dan ze vandaag hebben laten zien. Daar ben ik verantwoordelijk voor. Dat is hoe het er nu voorstaat. Dus ik vind dat ik moet zorgen dat ik meer uit deze groep haal”, hield hij zichzelf en zijn staf een kritische spiegel voor. 

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >