Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Johnsen is een Ajacied om je op te verheugen

Dit klinkt waarschijnlijk best zielig, maar mijn vrijdagavonden en sommige maandagen zijn sinds kort een stuk leuker. Ik kan mij namelijk verheugen op Dennis Johnsen, speler van Jong Ajax die nu nog schittert in de Jupiler League.

19 september 2017 - 15:59

Marcel Keizer zei desgevraagd over Johnsen: “Dennis is korter dan een maand bij Ajax en hij schiet als een komeet omhoog. Hij heeft inmiddels een keer meegetraind bij de eerste selectie. We kijken nu hoe hij zich verder ontwikkelt en of hij mee kan in de concurrentie met de andere buitenspelers.”

Ik heb er amper verstand van, maar wat mij betreft is die concurrentieslag nu al op punten gewonnen door Johnsen. Hij scoorde met een schitterend stiftje tegen Fortuna Sittard en ramde een bal snoeihard tegen de touwen in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport.

Ik weet dat wedstrijden op eredivisieniveau andere koek zijn, maar de tegenstand van ADO of Helmond? Daar zie ik niet direct heel veel verschil tussen. En waar Amin Younes of Justin Kluivert vaak vastloopt of de weg kwijt raakt, zie ik Johnsen met het hoofd omhoog net op het juiste moment vertragen dan wel versnellen, of net wél de bal in de kruising rammen.

Wat mij betreft is die concurrentieslag nu al op punten gewonnen door Johnsen.

Vergelijkingen zijn vaak dodelijk voor een opkomend talent. Iedereen die de stift van Johnsen vergelijkt met de stiffies van naamgenoot Bergkamp, plakt alweer een zwaarbeladen zegel op de negentienjarige Noor. En er zijn meer vergelijkingen gemaakt, ook op de Jupiler League-avonden bij Fox Sports. 

Hans Kraay junior, de man die op de bewuste vrijdagavonden vaste gast is bij het Fox Sports schakelprogramma, maakte de vergelijking (ook bij Voetbal Inside) met Jesper Grönkjear.  Hmm... Beiden zijn Scandinaviër, beiden spelen bij voorkeur vanaf de linkerkant. En in PES zouden beide mannen heel erg op elkaar lijken. 

Verder vind ik Grönkjear en Johnsen toch heel andere types. Bij de Deen leek het altijd of hij een beetje boos was en bijna in al zijn duels, sprintacties én doelpunten zat iets lekker agressiefs. Deens dynamiet. Johnsen wordt nu al, te vroeg jongens en meisjes, te vroeg, de Noorse tornado genoemd. Als dat zo is, heeft hij de rust die heerst in het oog van een tornado. Alles eromheen draait en vliegt rond, maar Johnsen maakt totaal kalm de juiste keuzes.

Hoe dan ook, als Johnsen brengt wat Grönkjear eind jaren negentig bracht, dan heeft Ajax een goeie in huis. Check onderstaande video met tien doelpunten van de Deense aanvaller.

PS: dat ik enthousiast was over Grönkjear, is te zien na het tiende doelpunt in de video. De man met stropdas die juichend opspringt van het bankje achter het doel, dat ben ik. Heel onprofessioneel.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >