Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar houdt niet van onzin en mooie praatjes

Klaas Jan Huntelaar doet na zijn terugkeer waar Ajacieden op de tribune op hoopten: scoren. Zijn ervaring en realisme zijn een zegen voor Ajax: “Gewoon zeggen hoe het is, dat was en is voor iedereen het beste.”

20 september 2017 - 10:34
UsershyraDesktopajax_dataimages3d0aaa870d9baa7514c8e8656286a171_normal
Huntelaar: 'Geen mooie praatjes van gelijke kansen, onzin.' © Pro Shots

In de nieuwe Voetbal International is de 34-jarige spits ook nuchter over z’n verrassende voorselectie bij Oranje. “Eerlijk gezegd was Oranje voor mij al een afgesloten hoofdstuk. Zo gek is dat ook niet, want in deze WK-kwalificatiereeks ben ik niet één keer opgeroepen. Plaatsing voor de eindronde is ver weg. Iedereen kan rekenen. Echt alles moet goed vallen begin oktober, anders wordt het weer een stille zomer.”

Afgelopen voorjaar en zomer waren voor Huntelaar verre van stil. Hij kreeg met Schalke 04 klop van Ajax: “Ik wist met Schalke niet wat ons overkwam in De Arena. Wat was Ajax goed, op alle vlakken werden we afgetroefd, en niet een beetje ook!”

Na gesprekken met eerst Peter Bosz en later Marcel Keizer maakte hij de door veel Ajaxfans gewenste stap, terug naar de Arena. Met een glasheldere afspraak. “Het vertrouwen in Kasper Dolberg werd uitgesproken, en dat begreep ik heel goed. Ik wilde dat Ajax zou communiceren dat ik tweede spits zou worden. Geen mooie praatjes van gelijke kansen, onzin, zo werkt het niet in de voetballerij. Gewoon zeggen hoe het is, dat was en is voor iedereen het beste.”

De liefhebber is nog lang niet aan het afbouwen. De kick van het scoren is 'The Hunter' te lief. “Als ik ook maar een beetje het gevoel heb dat ik maar wat meehobbel, stop ik direct. Dan is het klaar. Maar tot dat moment wil ik nog alles eruit halen, elke dag opnieuw.”

Het hele verhaal met Klaas Jan Huntelaar is te vinden in de papieren editie van Voetbal International of achter de betaalmuur bij Blendle.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >