Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Friezen vragen Ajacieden op thuisvakken het leuk te houden

Het is altijd een mooi affiche: sc Heerenveen - Ajax. De gastvrije Friezen zijn zondag 1 oktober wel wat kritischer op het gedrag van Ajaxsupporters, vooral rond het ‘gastenvak’.

27 september 2017 - 17:26
UsershyraDesktopajax_dataimages47ed71e3b8e30a49ffb7fd5b2cce95bd_normal
Heerenveen, een van de mooiste awaydays. © De Brouwer

Op de site van de Friese club lezen we dat er minder seizoenkaarten zijn verkocht. Daardoor zijn er meer kaartjes per wedstrijd beschikbaar voor de verkoop. En het duel is populair: “Er is veel belangstelling voor deze wedstrijd. De sportieve prestaties van de ploeg van Jurgen Streppel zullen hier ongetwijfeld een belangrijke rol in spelen,” lezen we. Misschien komt het ook omdat Ajax op bezoek komt, is onze mening.

De uitleg gaat verder: “De ervaring leert dat er de afgelopen seizoenen ook Ajax-supporters kaarten hebben weten te bemachtigen op plaatsen buiten het gastenvak. Het is aannemelijk dat dit ook dit jaar weer het geval is. Wij vinden ook dat we gezamenlijk van een mooie voetbalmiddag moeten kunnen genieten, maar onderkennen ook dat dit eventuele risico’s met zich meebrengt. Wat we willen voorkomen is dat Ajaxsupporters voor onrust zorgen en het plezier van onze eigen supporters bederven.”

Om ‘onrust’ te voorkomen. meldt de club drie ‘kernregels' op het digitale thuis: 
“1. Provocatie staan wij niet toe! 
2. Op onze zittribunes tolereren wij niet dat er wordt gestaan! 
3. Er mag geen interactie zijn met het gastenvak!”

Goed om te weten. Ook handige informatie: als je als Amsterdammer eerder een clubcard hebt aangevraagd bij sc Heerenveen, weet je nu ook waarom deze (nog) niet is afgerond: “Al vanaf de zomer zetten wij clubkaart aanvragen uit de regio Amsterdam in de wacht. Deze aanvragen worden ‘pas’ na de wedstrijd van zondag gehonoreerd.”

Het is simpel. We gaan er net als de Friezen vanuit dat “iedereen komende zondag met goede bedoelingen naar het Abe Lenstra stadion komt om een fantastische voetbalmiddag te beleven".

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >