Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Scheveningen - Ajax

Voor de tweede keer in drie dagen speelt Ajax in het stadion van ADO Den Haag. In het KNVB-bekertoernooi moet zonder Ajaxaanhang gewonnen worden van de amateurs van Scheveningen. Vooraf vallen ons drie dingen op.

20 september 2017 - 11:40
UsershyraDesktopajax_dataimagesdccaf33a55be50ce42b1ea1a8eb6cf58_normal
Plaatjes zoals in 2013 bij IJsselmeervogels hoeven we niet te verwachten vanavond. © Pro Shots

Martin en Cock Jol: liever in de Arena
Waar Martin gaat, komt Cock om de hoek kijken. Of de club nu Den Haag, HSV, Fulham of Ajax heet. De gebroeders Jol, oer-Scheveningers, werden in 1996 algeheel amateurkampioen met de plaatselijke club, vanavond de tegenstander van Ajax. “In eerste instantie was het natuurlijk en historische wedstrijd,” zegt Martin Jol voor de camera van Fox Sports. “En nu denk ik: het is in het stadion van ADO, minder mensen... Ik had het liefst gehad dat het naar Ajax was gegaan, in de Arena. Maar dat mag niet. Als er tien- of twintigduizend komen, is dat voor de club fantastisch.” Jol praat vooral over het geld, maar voor voetbalsupporters is het niet doorgaan van een romantisch voetbalavondje op een amateurcomplex het grootste gemis.

De Telegraaf heeft het wedstrijdformulier al ingevuld
Gisteren kwam de opstelling van Ajax voorbij in de Telegraaf. Een middenveld met Lasse Schöne, Siem de Jong en Carel Eiting ‘ligt in het verschiet’. Da’s nog een beetje voorzichtig gesteld. Maar over de verdediging en de aanval zegt de krant zonder voorbehoud: “Keizer gunt de aankopen Luis Manuel Orejuela en Maximilian Wöber hun eerste basisplaats.” En: “In de aanval krijgt eerste spits Kasper Dolberg weer de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar, met Vaclav Cerny (links) en David Neres (rechts) op de flanken.” Prima, dan weten we dat ook weer.

Ook Scheveningen heeft z’n Sjakie
Derde divisionist SVV Scheveningen heeft z’n eigen Sjaak met een mening. Polak begon en besloot z’n carrière bij de club binnen de gemeentegrenzen van Den Haag. “Stiekem hoop ik op een stunt natuurlijk, omdat ik dat best wel mooi vind. Als de elf Ajacieden de bus uitkomen met diarree, ja, dan maak je kans.” Polak weet ook: “We moeten wel realistisch zijn… Een Kluivert die zo verschrikkelijk snel is dat-ie onderweg 26 keer geflitst wordt…” Altijd lachen met Sjaak Polak, ook deze keer bij Telesport. Al denkt hij dat het ‘nog best kan gaan spoken’. Waarvan akte.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >