Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over SC Heerenveen - Ajax

Marcel Keizer kon na het verlies tegen Vitesse niet anders dan erkennen dat Ajax in een periode van crisis zit. Maar crisis of niet, de competitie dendert onverminderd door. Zondag wacht een uitwedstrijd tegen een ploeg in vorm: SC Heerenveen. Omdat alle beetjes helpen, hier drie dingen die je moet weten over SC Heerenveen – Ajax.

30 september 2017 - 13:33
UsershyraDesktopajax_dataimagesc6eb794017ebafc3bfcd2883ae6fee2c_normal

Streppel en Schaars willen niet overdrijven
Heerenveen is de ploeg in vorm en Ajax niet. Heerenveen staat op een punt van de koppositie en Ajax niet. Alsnog waakt Heerenveen-trainer Jurgen Streppel voor opportunisme: “We moeten niet overdrijven en denken dat we Ajax wel even van het matje tikken, zo werkt het niet.”

De Friezen bonden eerder dit seizoen PSV aan de zegekar en hebben zodoende laten zien te kunnen winnen van een topploeg. Toch denkt aanvoerder Stijn Schaars niet dat Heerenveen het niveau van de Nederlandse topploegen benadert: “Ajax, PSV en Feyenoord eindigen bovenaan.”

 “Het is aan ons om te voorkomen dat Ajax het gevoel krijgt dat er wat te halen valt”, besluit de routinier.

Fries bloed in Ajax-selectie
Of ze zondag het Friese volkslied meezingen is nog maar de vraag, maar Ajax heeft in ieder geval een flink aantal spelers met een verleden in Heerenveen. Een van hen, Dennis Johnsen, werd op de voorlaatste dag van de meest recente transferperiode naar Amsterdam gehaald, en maakt zijn minuten tot op heden bij de beloftenploeg.

Mitchell Dijks werd in het seizoen 2013-2014 verhuurd aan de Friezen en kwam tot 24 competitiewedstrijden. Zijn positiegenoot Daley Sinkgraven werd in januari 2015 voor zeven miljoen overgenomen van de Noorderlingen. Sinkgraven maakte overigens zijn debuut voor Heerenveen door in te vallen voor Hakim Ziyech. Die Heerenveen op zijn beurt in 2014 verliet voor FC Twente en vorig jaar naar Amsterdam trok.

 Ook Lasse Schöne heeft een blauw-wit verleden. Op 16-jarige leeftijd haalde de provincieclub hem naar Nederland, maar dit bleek geen gelukkig dienstverband. Via De Graafschap en NEC toog Schöne in 2012 naar de hoofdstad.  

Blijft over: Klaas Jan Huntelaar. In 2006 reeg de spits onder Gertjan Verbeek de doelpunten aaneen, waarna Ajax hem voor negen miljoen euro wist te strikken. Dit betekende destijds de duurste binnenlandse transfer ooit in Nederland, een record dat inmiddels op naam staat van iemand die ook de route van Heerenveen naar Amsterdam bewandelde: Miralem Sulejmani.

Fitte spelersgroep
Waar het Marcel Keizer tot op heden niet meezit als trainer van Ajax, kan de coach wel bouwen op een geheel fitte selectie. Ook Daley Sinkgraven is weer fit, nadat hij vrijdagavond een volledige wedstrijd voor Jong Ajax speelde. Hij zal vanwege deze confrontatie niet in actie komen in Heerenveen.

Mathijs de Ligt is er waarschijnlijk wel bij. De jonge centrumverdediger viel tegen Vitesse uit met een hersenschudding, maar deze bleek minder zwaar dan gedacht. Hij heeft al twee keer volledig meegetraind en zou dus kunnen starten.

Ook Mitchell Dijks is van de partij. De linksback was deze week enkele dagen ziek, maar is inmiddels weer fit. Vleugelverdediger aan de andere zijde van het veld, Luis Orejuela, is ook inzetbaar. De Colombiaan kampte met een snee in zijn voet, is daar voor zondag voldoende van hersteld.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >