Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - PEC Zwolle

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er moet zaterdag gewonnen worden van PEC Zwolle. Om de concurrentie optimaal in de nek te kunnen hijgen, hier drie dingen die je moet weten over Ajax - PEC Zwolle.

09 september 2017 - 14:31
UsershyraDesktopajax_dataimagesb51d4ec5979b7fef0ae44b1e2d3dd4b6_normal
Kasper Dolberg in betere tijden. © Pro Shots

Huntelaar en Dolberg bieden geen garanties
Naar verluidt is Marcel Keizer bezig een systeem te ontwikkelen waarin zowel plaats is voor Klaas Jan Huntelaar als Kasper Dolberg. Of het verstandig is om dit systeem tegen PEC al uit te proberen, is de vraag. PEC is namelijk de enige eredivisieploeg tegen wie Huntelaar het net niet wist te vinden.

Dolberg wist daarentegen wel te scoren tegen de Zwollenaren. Hij deed dat zelfs twee keer in de vorige editie van Ajax - PEC. Maar momenteel is de Deen niet in goeden doen, hij wist in de laatste 9 uur en 47 minuten geen doelpunt te maken of assist te geven in dienst van Ajax.

Keizer doet er cijfermatig wel goed aan om Hakim Ziyech op te stellen. De middenvelder, die afgelopen week terugkeerde in het Marokkaanse elftal, ontmoet met PEC Zwolle zijn favoriete tegenstander. Hij scoorde vijfmaal tegen PEC, gaf evenveel assists en boekte zeven zegens.

Hoog Ajaxgehalte in Zwolle
Met John van ’t Schip, Diederik Boer, Mickey van der Hart en Dico Koppers heeft Zwolle een aantal oud-Ajacieden in de selectie. Die laatste zal in ieder geval niet in actie komen, de linksback scheurde namelijk zijn achillespees en komt waarschijnlijk niet meer in actie dit seizoen.

Boer keerde afgelopen transferperiode terug naar de club waar hij voor zijn periode in Amsterdam bij speelde. In gesprek met RTV Oost laat hij weten warme herinneringen aan zijn tijd bij Ajax te hebben overgehouden.

“Ze zeggen weleens dat Ajax een koude en kille club is. Als Ajax één ding niet is, is dat het. In de kantine, in de medische staf, de teammanagers, iedereen was er zó hartelijk. Ik kan echt geen slecht woord over mijn Ajax-tijd zeggen. Ja, het sportieve gedeelte dan misschien." Bij zijn terugkomst speelde hij een oudere oud-Ajax doelman, Mickey van der Hart, uit de basis.

Voor John van ’t Schip is het niet de eerste keer dat hij als hoofdcoach in de Arena plaatsneemt. Eerder was hij eindverantwoordelijke bij FC Twente en op interim-basis bij Ajax, toen Marco van Basten was opgestapt. Beide wedstrijden won Ajax.

Aanwinsten geen basisspelers
Luis Manuel Orejuela, Siem de Jong en Maximilian Wöber starten in ieder geval niet in de basis. Volgens Keizer hebben de kersverse Ajacieden nog niet genoeg trainingen meegemaakt.

Daley Sinkgraven behoort nog niet tot de selectie, wat wel geldt voor Justin Kluivert. De vleugelaanvaller raakte in het tweede duel met Rosenborg geblesseerd aan zijn hamstring, maar is weer van de partij. Waarschijnlijk zal hij nog niet in de basis starten. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >