Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Definitief: Engelse transfermarkt dicht voor start competitie

Engelse clubs nemen wel vaker gezamenlijk besluiten en dit keer is besloten om de transfermarkt eerder op slot te doen. Dit betekent concreet dat er vanaf de zomer van 2018 geen spelers meer kunnen worden gekocht als de Premier League begint.

07 september 2017 - 16:10
UsershyraDesktopajax_dataimages699fa34db35ed4c14c02d4483cf77436_normal
Touwtjetrek is hiermee niet uitgesloten, wel komt er veel sneller duidelijkheid. © Pro Shots

Het is zo’n beetje iedereen een doorn in het oog dat de transfermarkt begin september pas op slot gaat. Spelers beginnen het seizoen bij de ene club en stappen alsnog over of weigeren zelfs te spelen, er tekenen zich ieder jaar weer grote en kleine drama’s af.

De Engelsen hebben hier schoon genoeg van en nemen maatregelen. Met ingang van volgend jaar zomer is het niet meer mogelijk om spelers te kopen vanaf donderdag om 17.00 uur de dag voordat de eerste wedstrijd in de Premier League wordt gespeeld.

Het is vrij uniek dat de Engelse clubs hiervoor kiezen. De Engelsen zijn nu namelijk kwetsbaar. Als andere landen hun voorbeeld niet volgen, kunnen er nog spelers uit de Premier League worden weggevist omdat de markt daar langer open is. Je praat over een verschil van een week of drie.

Dat is nu in veel mindere mate ook het geval, denk maar eens aan Rusland en Turkije. Maar van een dagje of twee hoef je niet zo veel van te merken. Als de markt in de Premier League op slot gaat, wordt het een ander verhaal. Hopelijk is het besluit in Engeland dan ook vooral een eerste stap naar nog betere regulering.

De KNVB zit op het vinkentouw en overweegt de transfermarkt ook in Nederland eerder te sluiten. We gaan er de komende tijd vast meer van horen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >