Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Dijk wil graag op kunstgras voetballen tegen Ajax

Het is dik een week na de loting nog onduidelijk waar het treffen tussen ASV De Dijk en Ajax plaatsvindt. We weten dat er naar alternatieven wordt gekeken, we weten nu ook dat de amateurs uit de Tweede Divisie het liefst op kunstgras tegen Ajax voetballen.

28 september 2017 - 14:25
UsershyraDesktopajax_dataimagesdab30a2bdc302f6d930fb147211cdf01_normal
De Dijk staat voor een keuze: in Amsterdam of op kunstgras voetballen? © Pro Shots

Het staat al wel vast dat het potje in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi niet op de Schellingwouderdijk wordt gevoetbald. De Dijk ontving wel Vitesse op het eigen sportpark, maar een bekerpotje tegen Ajax organiseren wordt te complex.

Dat kan gebeuren, tot zover ook niets aan de hand. Maar waar wordt er dan gespeeld? Het Olympisch Stadion is een optie, maar ook het Kras Stadion van FC Volendam. Een Amsterdamse derby buiten de stadsgrenzen? Liever niet, maar de kans bestaat.

“We hebben het Olympisch Stadion opgegeven als alternatieve locatie. Maar om niet verrast te zijn, hebben we ook meteen contact gezocht met Volendam. Het voordeel is dat daar kunstgras ligt,” stelt Ton Langelaar, voorzitter van De Dijk, tegenover NH.

“Onze staf en spelers denken dat het om Ajax te bestrijden goed is om op kunstgras te spelen. Wij als bestuur vinden: we zijn een Amsterdamse club, spelen ook tegen Amsterdammers en wat is er nou mooier dan dit te doen in het nostalgische Olympisch Stadion?”

De Dijk en Ajax overleggen vrijdag om te kijken of het mogelijk is dit bekerpotje af te werken in het Olympisch Stadion. Langelaar is niet bang dat hij hiermee ingaat tegen zijn spelersgroep.

“De jongens voetballen en wij besturen, maar we houden rekening met wat ze willen. Als ze stellen dat ze tegen Ajax meer kans hebben op kunstgras, hebben ze gelijk. We gaan het allemaal keurig afwegen en de voor- en nadelen op een rijtje zetten.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >