Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz beleeft een droomstart met Borussia Dortmund

Komt dit goed? Dat dachten ze deze voorbereiding ook bij Borussia Dortmund, net als vorig jaar bij Ajax. Met Ajax kwam het goed, met BVB gaat het ook de goede kant op. Peter Bosz schiet met zijn ploeg uit de startblokken en doorstond de eerste vijf wedstrijden zonder tegentreffer te incasseren.

21 september 2017 - 14:28
UsershyraDesktopajax_dataimagesf2ecf63355b787cff9e96c9013606055_normal
Bosz heeft het na een moeizame zomer aardig op de rit staan in Dortmund. © Pro Shots

Het verhaal is bekend: Bosz loodste Ajax naar de finale van de Europa League, maar ging weg vanwege interne strubbelingen. Het was tijdens de evaluatie trouwens best wel handig dat BVB interesse toonde, zo wordt het spelletje natuurlijk ook gespeeld.

Maar goed, Ajax zit zonder Europees voetbal en heeft het moeilijk in de nationale competitie, terwijl BVB de trotse koploper is van de Bundesliga en de supporters versteld staan van de pressie die hun ploeg uitoefent op de tegenstander.

Bosz was woensdag met 3-0 te sterk voor Hamburger SV en hoeft de koppositie niet langer te delen. BVB was al maar liefst dertien keer trefzeker en stond niet een tegendoelpunt toe. Dat gegeven is goed voor een record. Niet eerder hield de club tijdens zijn eerste vijf competitieduels een schone lei.

“Ik ben trots op mijn team. Het was niet gemakkelijk, onze zwaarste wedstrijd tot nu toe zelfs. We hadden niet verwacht dat HSV ons onder druk zou zetten. Maar als je geen doelpunt tegen krijgt en zelf drie keer scoort, dan moet je trots zijn op de ploeg en dat ben ik ook. Ik ben echt heel blij met deze overwinning.”

Het BVB van Bosz staat in de Champions League wel een flinke uitdaging te wachten. Een bijzonder enerverend potje tegen Tottenham Hotspur (3-1) ging verloren en ook Real Madrid en Apoel Nicosia maken deel uit van groep H. Het wordt dus nog een flinke klus om bij de beste twee te eindigen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >