Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bekerduel gaat voorbij aan Onana, VDBeek en Younes

Marcel Keizer doet voor de KNVB-bekerwedstrijd tegen de amateurs van SVV Scheveningen geen beroep op een trio basisspelers. Andre Onana, Donny van de Beek en Amin Younes krijgen een avondje rust, net als opvallend genoeg Mateo Cassierra.

19 september 2017 - 15:18
UsershyraDesktopajax_dataimages29692b541933d378fb2284fc0e123cc4_normal
Bij gebrek aan juichfoto's hier een artistiek plaatje van Onana. © Pro Shots

Het ligt voor de hand om een aantal basisspelers rust te geven en van Onana en Younes is bekend dat zij na een lang seizoen ook nog met hun land actief waren op de Confederations Cup. Vooral Younes moet waar mogelijk rust krijgen.

Des te opvallender is het dat de meest trefzeker aanvaller van Jong Ajax, Cassierra dus, ook een vrije avond wordt gegund. De Colombiaan speelde dit seizoen nog geen minuut in het eerste en zat ook nog niet op de bank.

Keizer gaf recent aan dat Cassierra de pech heeft dat hij met Kasper Dolberg en Klaas Jan Huntelaar, die wel opnieuw in de bus stappen naar Den Haag, twee toppers voor zich heeft. Maar als je er zelfs nu niet bij zit, is je perspectief toch echt flink vertroebeld.

Cassierra kan niet veel meer doen dat hij al doet. De spits staat dit seizoen bij Jong Ajax op vijf treffers en drie assists. Het tweede elftal staat bovenaan in de Jupiler League en boekte al diverse ruime overwinningen.

Ook Dennis Johnsen doet het goed bij Jong Ajax, maar zit niet bij de selectie voor het potje voetbal in de tweede ronde van het bekertoernooi. Misschien komt er wel een keer een andere aanwinst in actie. Alle nieuwe gezichten zijn van de partij.

Daley Sinkgraven krijgt sowieso geen speeltijd, hij is nog altijd geblesseerd. Het was de bedoeling dat hij vorige week zou meedoen bij Jong Ajax, maar dat kwam er op het laatste moment niet van.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >