Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax tekent bezwaar aan tegen speellocatie bekerduel

Ajax heeft bij de KNVB bezwaar aangetekend tegen het wijzigen van de speellocatie van het bekerduel met Scheveningen. De club wordt gedwongen om zonder uitsupporters aan te treden in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag, maar is het hier niet mee eens.

08 september 2017 - 17:23
UsershyraDesktopajax_dataimagesde64b54ec1b82e20a6a842bf51e7c635_normal
Dit was de opkomst bij Kozakken Boys - Ajax. Precies zoals het hoort! © Pro Shots

Het gekke is dat er in aanloop naar SVV Scheveningen - Ajax nooit sprake is geweest van een serieus vooroverleg. De Supportersvereniging Ajax werd overal buiten gehouden, Ajax voelt zich ook niet gehoord.

De club stapt daarom naar de KNVB, in de hoop dat er alsnog een oplossing wordt gevonden en Ajax 20 september kan voetballen in aanwezigheid van zijn supporters. Zoals het nu staat, kan dit niet. Door een eenzijdig besluit van de Haagse burgemeester.

“De club is bij geen enkel vooroverleg betrokken geweest en kon daardoor niet meedenken aan een oplossing waarbij de Amsterdamse aanhang dit duel wel gewoon kan bijwonen,” brengt Ajax via zijn officiële kanalen naar buiten.

“Ajax is van mening dat supporters van beide clubs bij een wedstrijd aanwezig moeten zijn en vindt dat er alles aan gedaan moet worden om dit te kunnen realiseren.”

Overigens wordt de wedstrijd van Ajax Amateurs tegen FC Utrecht niet op De Toekomst, maar in de Johan Cruijff Arena gespeeld. In het bijzijn van uitfans.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >