Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax O19 wint in Youth League ruim van Hammarby IF

Ajax O19 vertegenwoordigt dit seizoen met de Ajax Vrouwen de club in Europa. De talenten van John Heitinga wonnen uiteindelijk makkelijk met 4-0 in Stockholm, van Hammarby.

27 september 2017 - 09:54

De nieuwe trainer van O19, John Heitinga, vond de uitslag (0-4) ‘super’.  Na de wedstrijd zei hij tegen Ajax TV: “Ik heb de jongens net gefeliciteerd. Na de eerste helft zag het er niet naar uit. Je zag bij een aantal jongens dat er spanning op de benen zat. Zo’n mooi stadion, het is toch een Europese wedstrijd. Het is toch de Youth League.”

Een van de Ajacieden die het spelen in de Youth League juist wél goed kennen, kwam niet tot scoren. Kaj Sierhuis mocht als dispensatiespeler mee met de jongens onder 19. Voor de spits was het prima minuten te maken na lang blessureleed aan z'n knie en aan zijn schouder. Hij kwam niet tot scoren.

Jurgen Ekkelenkamp, een aanvallende middenvelder, was de gevierde man met twee treffers. Heitinga: “Jurgen is momenteel aardig op dreef. Ik vroeg voor de wedstrijd: zit er een doelpuntje in? ‘Ja, trainer dat zit erin,’” was het antwoord. De uitslag is meer dan duidelijk, ook voor Heitinga: “Nee, je mag dit niet meer uit handen geven. Dan doe je iets niet goed.”

De return op De Toekomst is op 17 oktober, aftrap om 19.00 uur. Deze duels zijn voor het elftal dat vroeger de A1 heette het begin van een lange omweg richting de poulefase, omdat de hoofdmacht niet Europees speelt en al helemaal geen Champions League. Eerst moet O19 dus drie ronden door via het knock-out principe, dan volgt pas plaatsing voor het hoofdtoernooi.

Check hier de samenvatting van Ajax O19 tegen Hammarby IF:

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >