Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax hoort niet meer bij de beste vijftig clubs van Europa

De Europese uitschakeling laat zich al voelen, maar ook de slechte prestaties in de eredivisie zijn van invloed op het aanzien van Ajax. De club valt voor het eerst sinds 2007 buiten de beste vijftig clubs van Europa.

26 september 2017 - 16:57
UsershyraDesktopajax_dataimages8442733121822b4488fc92e5e025c1a0_normal
We hebben dit seizoen meer baalfoto's dan juichplaatjes. © Pro Shots

We baseren ons in dit geval op de Euro Club Index. Deze Europese ranglijst komt tot stand op basis van de resultaten in alle wedstrijden en is een manier om de sterkte van clubs in te schatten. Het is voor het eerst sinds het bestaan hiervan dat Ajax niet bij de eerste vijftig staat.

Het Ajax van Marcel Keizer beleeft op nationale niveau de slechtste start sinds de eeuwwisseling, waardoor het op de Euro Club Index is afgezakt naar de 58ste positie. Ajax wordt gesandwicht door Lokomotiv Moskou en Southampton.

Hoe anders was dat eind vorig seizoen, onderweg naar de finale van de Europa League, onder Peter Bosz? Heel anders! Het moment dat Ajax de halve eindstrijd bereikte stond het op de dertigste plaats in diezelfde index.

Ajax zat toen op het niveau van clubs als Zenit Sint-Petersburg en meldde zich zelfs even bij de beste 25 clubs. De neerval sinds begin dit seizoen ligt er niet om. Alle progressie die Bosz boekte sinds zijn moeizame start, is alweer verdwenen.

Hopelijk lukt het de komende tijd om betere resultaten neer te zetten. Dan stijgt Ajax als vanzelf ook weer op de Euro Club Index. Al ligt daar nu uiteraard even niet de prioriteit. Het is vooral zaak om de aansluiting met de kopgroep van de eredivisie te behouden.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >