Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

25 jaar SV Ajax: Samenwerken de sleutel voor Ruitenberg

SV Ajax-directeur Anneke Ruitenberg (66) zwaaide vorige week donderdag officieel af tijdens een drukbezochte receptie in de Johan Cruijff Arena. Vanaf 2002 bouwde zij aan het fundament van een nu gezonde en bloeiende vereniging.

04 september 2017 - 13:14
UsershyraDesktopajax_dataimages1cb14492ac33db4f5aeb5987397534cf_normal
Ruitenberg kreeg een passend afscheid met speeches en mooie cadeautjes. © Björn Martens

Door Sander Zeldenrijk

Liefst vijftien seizoenen had Anneke Ruitenberg de supportersvereniging onder haar hoede. Ruim tweehonderd relaties stonden uitgebreid stil bij het afscheid van de vrouw die de supportersvereniging sinds 2002 verder professionaliseerde en liet groeien naar een belangenbehartiger voor inmiddels 95.000 verenigingsleden.

SV Ajax-voorzitter Daniel Dekker benadrukte in zijn toespraak de toewijding en energie waarmee Ruitenberg als bindende factor achter de schermen het beste voor de Ajaxsupporter probeerde te realiseren.

Ook Ajax’ financieel directeur Jeroen Slop was aanwezig. Hij onderbrak zijn werkzaamheden op de slotdag van de transferperiode even om Ruitenberg toe te spreken en  – met supporterszaken in zijn lange tijd in zijn portefeuille – roemde de kwaliteit van Ruitenberg die altijd haar mannetje stond om er voor de supporters en de club het beste uit te halen.

Ruitenberg benadrukte in haar afscheidsspeech dat er momenteel aan de beleidstafels een stuk beter wordt samengewerkt tussen alle betrokken partijen. Zo noemde ze het voorbeeld dat zowel de club, de bond en de supportersvereniging kritisch moeten blijven kijken naar de gemeenten en burgermeesters die te vaak onvriendelijke vervoersmaatregelen opleggen.

Wanneer we de archieven van Ajax Life induiken op zoek naar de eerste kennismaking met Ruitenberg, vinden we een artikel uit februari 2003. Daarin gaat het ook over ‘supportersonvriendelijke maatregelen’ en haar ambitie om effectief te opereren als het om supportersbelangen gaat.

We citeren: ‘Een landelijke, gezamenlijke aanpak met andere supportersverenigingen en het opkomen voor de belangen van de echte supporters zal de sfeer in het stadion op den duur zeker ten goede komen. Maar: dat moeten we wel met z’n allen doen.’ 

Samenwerken, verbinden en altijd kritisch blijven kijken hoe supporterszaken beter geregeld kunnen worden. Die erfenis gaf ze haar opvolger bij de SV Ajax – Fabian Nagtzaam –  en de Ajaxdirectie mee tijdens haar afscheid.

Na vijftien jaar bloed, zweet en soms en traantje voor de supportersvereniging werd ze tijdens haar afscheid dan ook - niet meer dan terecht - benoemd tot Lid van Verdienste.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >