Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Viergever rept over gebrek aan waardering vanuit Ajax

Hij mag niet weg, maar zijn contract wordt evenmin verlengd. Het zijn rare tijden voor Nick Viergever. Zo raar zelfs dat de verdediger zich laat ontvallen dat hij waardering vanuit de club mist. Dit terwijl Viergever een belangrijke pion is

17 augustus 2017 - 17:47
UsershyraDesktopajax_dataimages739d32c136246e696d1e2a3502a220a5_normal
Viergever is niet te spreken over de handelwijze van Overmars. © Pro Shots

Er gingen ups en downs aan vooraf, maar zo’n twee jaar geleden veroverde de 28-jarige Viergever een basisplaats centraal in de verdediging. Hij vulde in eerste instantie gaten op die ontstonden door blessures, maar liet zich er niet meer uit spelen.

Viergever speelde zich zelfs in de kijker van buitenlandse clubs – Bayer Leverkusen werd genoemd – maar hij mag niet weg. En krijgt dus ook geen nieuw contract. “Een aparte situatie,” luidt de omschrijving van de speler in kwestie tegenover Het Parool.

“Ik heb het er wel even moeilijk mee gehad, want je mist de waardering die je verwacht. Ik heb ook duidelijk gezegd tegen Marc Overmars hoe ik erover denk, maar hij kon me geen helderheid verschaffen over mijn toekomst bij Ajax.”

Om het nog ingewikkelder te maken, heeft Viergever nu niets te kiezen. “Het is niet gezegd dat ik meteen bijteken. Daar kun je pas over nadenken als er een voorstel ligt. Maar er is voor mij niets te kiezen. Hoe de club er nu instaat, heb ik er geen goed gevoel bij.”

Overigens voelt Viergever wel het volste vertrouwen van de technische staf. “Het is heel anders bij Marcel Keizer en mijn ploeggenoten. Ik voel die waardering wel binnen de selectie. Het is heel apart.”

Viergever wijst er verder op dat Feyenoord vorig seizoen kampioen werd dankzij wat ervaren spelers, terwijl Ajax inzet op jeugd. “Alleen komen er niet zo veel verdedigers door. Bij Ajax denken ze anders. Al begreep ik dat ze nu wel weer spelers gaan halen.”

Klik hier voor het hele interview met Viergever achter de betaalmuur van Blendle.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >