Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar vindt dat Dolberg iets meer pit mag hebben

Als je scoort, ben je stoïcijns. Als je niet scoort, is sprake van een gebrek aan pit. Het zit even niet mee bij Kasper Dolberg en dus liggen zijn prestaties onder een vergrootglas, Talent van het Jaar of niet. Ook Edwin van der Sar ziet verbeterpunten.

22 augustus 2017 - 10:32
UsershyraDesktopajax_dataimages0301bb78111ee048ad23d659bee96c70_normal
Dolberg moet dit seizoen weer even zijn draai zien te vinden. © Pro Shots

Dolberg staat na vijf wedstrijden nog droog, terwijl Klaas Jan Huntelaar wel een keer raak prikte. Dit gegeven zorgt nu al voor een hele discussie, terwijl je net zo goed kunt stellen dat Huntelaar flink meer kansen miste dan de Deen.

Misschien dat we bij Huntelaar iets beter weten wat we aan hem hebben, waar Dolberg (19) zich ook in zijn tweede seizoen weer moet bewijzen. “Kasper is een beste gozer, maar hij mag soms iets meer pit hebben,” stelt Van der Sar tegenover Fox Sports.

“Een grote mond heeft hij inderdaad niet, een grote borst wel. Dat moet ook wel, want hij wordt flink aangepakt. Dat geeft niet, daar word je sterker van. Ik hoop dat hij kan leren van Huntelaar, die is 34 jaar, maakte veel mee en bijt van zich af.”

Op wie van de twee is Ajax aangewezen om de boel recht te zetten in Trondheim? Dat is een goede vraag. Van der Sar: “Ze kunnen een mooi duo vormen of elkaar afwisselen. Huntelaar maakt het Dolberg moeilijk en uiteindelijk wil je een winnend elftal. Gelukkig zijn we ermee begonnen. Hopelijk is zondag na de valse start voor ons het echte begin.”

Ondanks de kritiekpunten waren er op het voetbalgala uiteraard ook lovende woorden voor Dolberg, die op basis van sentiment onder Ajaxsupporters en de technische staf plus het oog van de kenners werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Dolberg ontving een beeld en mag op een plek naar keuze een Cruyff Court laten aanleggen.

“Als je lang in het voetbal zit, werk je met veel goede spelers. Heel af en toe kom je iets bijzonders tegen en dat kwam ik met Kasper. Bijzonder omdat hij iets in zich heeft wat je zoekt in een spits: technisch vaardig, intelligent en de kunst om doelpunten te maken,” aldus Peter Bosz tijdens de prijsuitreiking.

“Dan praat je over een complete spits. Kasper moet zo lang mogelijk blijven voetballen om de spits te worden die hij volgens mij kan worden: absolute wereldtop. Ik ben trots op hem, hij speelde vorig seizoen veel wedstrijden op hoog niveau. Dat moet hij doorzetten.”

Ondanks alles ontgaat het talent van Dolberg de diverse topclubs niet. AS Monaco wordt telkens aan hem gelinkt, het ene moment weliswaar serieuzer dan het andere moment. De aanvaller zelf gaf tot dusver aan bij Ajax te willen blijven.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >