Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

SV Ajax steunt protestactie tijdens duel om Cruijffschaal

De Supportersvereniging Ajax steunt de protestactie die plaatsvindt tijdens het duel om de Johan Cruijffschaal. De officiële opening van het seizoen 2017/2018 is flink verpest omdat fans van Vitesse slechts 1200 kaarten kregen.

05 augustus 2017 - 12:57
UsershyraDesktopajax_dataimageseaea663b3719fa0e1f4b5d6d041450d5_normal
Dit is overigens de nieuwe Cruijffschaal waar om wordt gevoetbald. © Pro Shots

De bekerwinnaar uit Arnhem besloot daarop over te gaan tot een boycot, met als gevolg dat er geen supporters meereizen naar de wedstrijd. De strijd om de Johan Cruijffschaal wordt tegenwoordig gespeeld in het stadion van de kampioen, met nu een ongelijke kaartverdeling als nadelig gevolg.

SV Ajax sprak eerder al zijn steun uit voor een verklaring van de supportersvereniging van Vitesse en is ook voorstander van het protest dat in De Kuip wordt georganiseerd. Alle clubs vaardigen twee fans af die plaatsnemen in het uitvak. 

Hierbij ontbreekt Ajax echter. De reden hierachter is vrij simpel: er zijn geen Ajaxsupporters welkom bij de klassieker in De Kuip en dus sturen wij ook nu geen afvaardiging naar De Kuip.

De KNVB en clubs moeten voor de volgende wedstrijd om de Cruijffschaal met elkaar om tafel om de situatie rond de kaartverdeling voor uitsupporters op te lossen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >