Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Streep door komst Barac naar Ajax vanwege complicaties

Ajax had Mateo Barac bijna binnen, misschien zelfs wel helemaal, maar zijn komst is nu plotseling afgeblazen. Het hoe en wat is een beetje onduidelijk, al zijn er aanwijzingen dat Barac niet vlekkeloos door de medische keuring kwam.

10 augustus 2017 - 10:06
UsershyraDesktopajax_dataimagesebf783408be1bd65eb9daa50c2e5e522_normal
Ajax neemt geen risico en blaast de komst van Barac af. © Pro Shots

Net als de eerste berichten over zijn komst stonden de eerste verhalen over problemen bij de transfer in Kroatische media. De transfer van de 23-jarige Barac werd zondag ineens een dingetje, daarna werd het stil. En bleef het stil.

Tot nu. We lazen al berichten dat Ajax graag nadere tests wilde doen omdat er ‘iets’ aan het licht kwam bij de medische keuring. En nu is de overgang afgeblazen. Ajax wil niet zeggen waarom, verhalen in Kroatië maken melding van hartproblemen.

Die hartproblemen zouden weliswaar dateren uit het verleden en zo ver we weten mag Barac ook gewoon blijven voetballen. Dit zal hij doen in het shirt van NK Osijek, dat recent nog te sterk was voor PSV.

Veel meer is er over de hele situatie niet bekend. Het is een beetje gek en ongepast om over iemands gezondheid te speculeren, maar blijkbaar heeft Ajax er geen vertrouwen in. Ondanks aanvullende checks is toen besloten om de boel af te blazen.

Als je leest over hartproblemen bij een voetballer, die ook nog eens op het punt staat om te tekenen bij Ajax, denk je natuurlijk al snel aan de situatie van Appie Nouri.

Nouri zakte deze zomer tijdens een oefenduel in elkaar en liep ernstige en permanente hersenschade op.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >