Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Kalenderbedrog

Ik kan me niet herinneren dat mei en augustus eerder zo ver uit elkaar hebben gelegen. Oké, dat jaar dat ik na de middelbare school besloot mijn leven een paar honderd kilometer voort te zetten, maakte de kalender ook een compleet andere planeet van de wereld, maar wat Ajax betreft spant 2017 vooralsnog de kroon.

18 augustus 2017 - 10:58
UsershyraDesktopajax_dataimages05ee00a00d915236e69ad9a6b6fa16f8_normal
Vanzelfsprekendheden in een geoliede machine waren weg. © Sjoerd Tullenaar

Die lui in het uitvak moeten zich in de Johan Cruijff Arena een stuk meer thuis hebben gevoeld dan wij. Lekker dagje Amsterdam, biertje hier, jointje daar en dan zo’n potje voetbal als bonus. En dan dus gewoon winnen in dat stadion met al die banieren. De een z’n augustus is de ander z’n mei.

Zelf voelde ik me deze week de Voodoopop van Ajax. Niet dat ik erg spiritueel ben ingesteld, daarvoor heb ik al te veel jaren De Boer meegemaakt, maar bij wijze van spreken. Ik zou deze week eigenlijk op vakantie zijn, maar werd in de nacht voor Heracles-uit overvallen door maagkrampen. Mijn galblaas bleek ontstoken, waardoor ik tijdens de perikelen rond Sanchez in het OLVG lag voor een operatie, om het ding te laten verwijderen.

Dit probleem is niet simpelweg met Dokter Bibber op te lossen.

Alles gaat nu wel weer oké, maar ik moet ook wat wennen aan mijn lichaam zonder dat orgaantje, waar je kennelijk prima zonder kan. Ik voel me alleen meer een banaal keukenblok dan ooit. Bij elk hapje of slokje besef ik dat er een bedrading is die alles verbindt. Het lijkt misschien dat ik het nu niet over Ajax heb, maar denk eens terug aan hoe ze gisteren speelden. Zonder bezieling, zonder gevoel en vooral zonder vertrouwen.

Daar miste heel wat meer dan een zinloos orgaantje. Dit probleem is niet simpelweg met Dokter Bibber op te lossen. Vanzelfsprekendheden in een geoliede machine, die je tegen Nice ook heus nog wel zo nu en dan zag, waren weg.

Ergens is dat natuurlijk ook gewoon de aard van augustus, geen maand waarin je als Ajacied je kop hoort te laten hangen, je begint zoals ieder jaar weer opnieuw. Dit jaar is het alleen wel heel erg extreem. Ik zou er haast van in Voodoo gaan geloven.

Ben erg benieuwd in welke maand de wedstrijd van volgende week, in het hoge noorden, gespeeld wordt. Ik zet de kachel alvast aan.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >