Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sneijder terug naar Ajax? 'Het kwam nooit ter sprake'

Het kon deze voetbalzomer gebeuren dat Wesley Sneijder werd gelinkt aan een terugkeer naar Ajax. En een transfer naar FC Utrecht. Het kwam er allebei niet van. Sterker nog, over een rentree naar Amsterdam is nooit serieus gesproken.

08 augustus 2017 - 11:06
UsershyraDesktopajax_dataimages5c20ec5e7726a78f70d5fa010c124d08_normal

Het contract van de 33-jarige Sneijder bij Galatasaray werd na veel gedoe ontbonden, vandaar dat de middenvelder op zoek was naar een nieuwe club. De toppers stonden niet meer in de rij en dus werd er een link met Ajax gelegd.

“Ajax is nooit ter sprake gekomen en met Frans van Seumeren van FC Utrecht heb ik een goed gesprek gevoerd, maar uiteindelijk paste het allemaal net niet,” aldus Sneijder in gesprek met De Telegraaf. Hij voetbalt vanaf nu bij OGC Nice.

Sneijder moest zo snel mogelijk een nieuwe club hebben om in beeld te blijven bij het Nederlands elftal, dat nog altijd een kansje maakt op kwalificatie voor het WK. Vandaar ook dat Ajax even in beeld kwam, maar er zaten veel haken en ogen aan.

Zo zette Sneijder in op een overgang naar Amerika, al wordt nu opgemerkt dat dit een eigen leven is gaan leiden. Probleem hierbij is dat het seizoen in de States een andere opzet kent, waardoor Ajax of Utrecht wellicht slechts een halfjaar Sneijder binnen de gelederen zou hebben.

Waar supporters normaal staan te springen als een speler van het kaliber Sneijder wordt genoemd, werd er nu koeltjes op de berichten gereageerd. De commentaren op onze Facebook-pagina waren niet onverdeeld positief, om het zo maar te zeggen.

Sneijder tekende bij Nice een contract voor één seizoen, met een optie voor een tweede jaar. “Als je 33 bent, weet je dat de topclubs niet in de rij staan. Ik kon naar China en het Midden-Oosten, maar hield Oranje in mijn achterhoofd. Ik wil niets liever dan volgend jaar naar het WK in Rusland.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >