Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Siem en zijn blije hondenhoofd

Daar was hij plots weer met dat blije hondenhoofd. Ons Siem. Met stralende ogen hield hij trots dat zo mooie rood-witte shirt omhoog. Terug in Amsterdam. Terug in het stadion waar hij zo’n belangrijke rol had bij het veroveren van de derde ster. De meningen over zijn tweede leven bij Ajax zijn verdeeld.

29 augustus 2017 - 11:55
UsershyraDesktopajax_dataimages4904192b96acc5baab84a1d4bec9eca9_normal
Siem speelt niet meer met nummer 10, maar draagt 23. © Ajax Images

Siem is wat mij betreft welkom. Je kunt er veel van vinden, maar hij heeft zichzelf natuurlijk niet gehaald. Dat hebben anderen gedaan. De terugkeer valt Siem niet aan te rekenen. Ajax ging voor een linksback en een aanvaller en komt te elfder ure op de proppen met Siem. Tja, en die zegt gewoon ‘ja’. Nou ja, dat is prima. Welkom, echt, heus.

En dat uitstapje naar PSV? Ja, dat was pijnlijk, vooral door zijn goal in de Arena. Maar het valt Siem niet aan te rekenen. Hij wilde toen al naar Ajax, maar de liefde kwam op dat moment van één kant. Hij koos voor een jaartje samenspelen met broerlief.

Waarom nu pas? Maar goed, Siem is er en hij zal heus wel zijn waarde hebben.

Daar kun je veel van vinden, maar ik vind het echt allemaal prima. Mensen die Siem daarom een verrader of weet ik veel wat vinden, moeten nog eens goed kijken naar die drie sterren op hun shirt.

Nee, van mij had Ajax Siem niet terug hoeven halen. Ik zag het ook totaal niet aankomen en was compleet verrast. Andere posities vroegen véél harder om versterking. Het moment waarop is ook gek. Waarom nu pas? Maar goed, Siem is er en hij zal heus wel zijn waarde hebben. Als hij heel blijft, dan pikt hij vast wel weer op cruciale momenten een belangrijke goal mee.

Hadden we Siem echt nodig? Mijn gevoel zegt dat hij Ajax vermoedelijk harder nodig heeft dan andersom. En dat vind ik doorgaans nou niet het meest fijne uitgangspunt. Maar goed, Siem is er weer bij en hij verdient wat mij betreft altijd het voordeel van de twijfel.

Welkom thuis en succes!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >